Τίτλοι τέλους για το Google+ μετά και την διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του

610

Η Google τελικά παραδέχτηκε την αποτυχία του δικού της κοινωνικού δικτύου και ανταγωνιστή του Facebook. Έτσι λοιπόν το Google+ μας αποχαιρετάει για πάντα.

Τα νέα σίγουρα είναι άσχημα για την Google που κλείνει αυτό το κοινωνικό δίκτυο όχι μόνο γιατί δεν υπήρξε ποτέ μεγάλο ενδιαφέρον από τους χρήστης αλλά και γιατί εξαιτίας ενός bug του είχαμε διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Το τελευταίο η Google το απέκρυψε για σχεδόν μισό χρόνο.

Το Google+ λανσαρίστηκε πίσω το 2011 με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Facebook. Οι χρήστες μπορούσαν να κοινοποιούν φωτογραφίες τους, να αναφέρουν τι κάνουν, να τοποθετούν τους φίλους τους σε κύκλους και να κάνουν chat μέσω των Hangouts.

Τελικά οι χρήστες δεν συγκινήθηκαν από αυτή την προσπάθεια κάτι που παραδέχτηκε και ο VP of Engineering της Google Ben Smith.

“Το Google+ δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο μας στους ευρύτερους καταναλωτές αλλά ούτε και στους προγραμματιστές. Αυτή την στιγμή το Google+ έχει μια ελάχιστη χρήση και συμμετοχή. Το 90% των session του είναι λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα….”

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ένα bug στον πηγαίο κώδικα του Google+ ανακαλύφτηκε νωρίτερα φέτος. Χρήστες που έδιναν άδεια σε εφαρμογές τρίτων να έχουν πρόσβαση στα public δεδομένα τους αυτές αποκτούσαν πρόσβαση και κοινοποιούσαν και προσωπικά δεδομένα.

Το πρόβλημα αυτό λύθηκε τον Μάρτιο αλλά η Google το είχε κρατήσει μυστικό μέχρι και σήμερα. Το bug ξεκίνησε να κοινοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών πίσω το 2015 και έκτοτε πάρα μα πάρα πολύ χρήστες επηρεάστηκαν από αυτό.

Το Google+ θα κλείσει οριστικά τον κύκλο της ζωής του μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΗ Microsoft στοχεύει στο streaming high end παιχνιδιών στο iPhone και στο iPad
Νεότερες ειδήσεις »iPad Pro με Face ID, 4K HDR video μέσω USB-C, Apple Pencil 2 και πολλά ακόμη
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.