Το Facebook συλλέγει δεδομένα για το ιστορικό κλήσεων και τα SMS από συσκευές Android όχι από iPhone

749

Και ο χορός των αποκαλύψεων για τα δεδομένα που συλλέγει το Facebook από τους χρήστες τους καλά κρατεί. Σήμερα είχαμε την είδηση πως το Facebook συλλέγει δεδομένα από κλήσεις και SMS σε Android συσκευέςγια πάρα πολλά χρόνια, με χρήστες του twitter να γράφουν τώρα ότι βρήκαν data μηνών ή και ολόκληρων ετών που περιλαμβάνουν το ιστορικό κλήσεών τους στο Facebook data file που κατέβασαν.

Πιο συγκεκριμένα το Ars Technica αναφέρει ότι το Facebook ζητά πρόσβαση σε επαφές, δεδομένα SMS και ιστορικό κλήσεων σε συσκευές Android, με σκοπό να βελτιώσει τον αλγόριθμο προτεινόμενων φίλων και να διακρίνει τις επαγγελματικές επαφές από τις προσωπικές σας φιλίες.

Το Facebook συλλέγει τα δεδομένα μέσω της εφαρμογής Messenger, η οποία συχνά ζητά από τους χρήστες Android να γίνει ο προεπιλεγμένος SMS client τους. Πρόσφατα, ωστόσο, προσέθεσε μια προαιρετική προτροπή με ένα μεγάλο μπλε button που πρέπει να πατήσουν για να δεχθούν να “ανεβάζει συνεχώς” στο Facebook τα δεδομένα επαφών τους, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κλήσεων και των μηνυμάτων.

Η συγκέντρωση ιστορικού κλήσεων και SMS δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί σε συσκευές iOS. Ενώ η Apple επιτρέπει σε ορισμένες εξειδικευμένες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα με περιορισμένους τρόπους, όπως για να εμποδίζουν κλήσεις ή μηνύματα spam, αυτές οι εφαρμογές πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσω μιας διαδικασίας παρόμοιας με την ενεργοποίηση των πληκτρολογίων τρίτων κατασκευαστών.

Η πλειοψηφία των εφαρμογών iOS δεν έχει πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων ή στα μηνύματα SMS και η εφαρμογή iOS του Facebook δεν είναι σε θέση να καταγράψει αυτά τα δεδομένα σε ένα iPhone.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΠώς να διαγράψετε τα δεδομένα που συλλέγουν οι εφαρμογές του Facebook
Νεότερες ειδήσεις »Easter Offers! MacBook Air 999€ & iPad 399€ από την iSystem
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone Xs Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.