Η Apple θέλει στο μέλλον όλες οι συσκευές της να λειτουργούν και ως ασύρματοι φορτιστές!

991

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα αν κάθε Apple συσκευή σας μπορούσε ασύρματα να φορτίσει οποιαδήποτε άλλη; Οι μηχανικοί της Apple σχεδιάζουν να τοποθετήσουν ασύρματους φορτιστές σε MacBooks, iPads, και iPhones έτσι ώστε η μια συσκευή να φορτίζει την άλλη ή το Apple Watch.

To να ενσωματωθεί ένας ασύρματος φορτιστής σε ένα macOS laptop είναι τόσο καλή ιδέα που αποτελεί έκπληξη που η Apple δεν έκανε κάτι τέτοιο στα 2018 MacBook Pro της.

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκε πρόσφατα στην Apple δείχνει ένα iPad να φορτίζει ένα iPhone το οποίο με την σειρά του φορτίζει ένα Apple Watch. Στα σχεδιαγράμματα βλέπουμε τους μηχανικούς της Apple να οραματίζονται ένα iOS tablet το οποίο μπορεί να έχει ενσωματωμένα πολλαπλά pads ασύρματης φόρτισης. Πιο συγκεκριμένα 3 στο εμπρόσθιο μέρος και 3 στο πίσω.

Μάλιστα στην περίπτωση των MacBook έχουμε την ενσωμάτωση τριών τέτοιων pads στο εμπρός μέρος τους και εννιά στο πίσω μέρος της συσκευής!!

Η Apple έκανε αίτηση για αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πίσω το 2015 πολύ πριν έρθει τελικά η ασύρματη φόρτιση στα iPhones. H εταιρεία το φετινό Φθινόπωρο απέστειλε και συμπληρωματικά σχεδιαγράμματα και λεπτομέρειες για αυτή της την πατέντα κάτι που δείχνει πως σίγουρα δεν έχει εγκαταλείψει αυτή την ιδέα.