Η Apple πλέον είναι μεγαλύτερη σε αξία από αυτές τις εταιρείες στο σύνολο τους!!

635

Η αξία της Apple έφτασε και επίσημα πλέον το $1 τρις και είναι η πρώτη εταιρεία στην Αμερική που καταφέρνει κάτι τέτοιο και η δεύτερη παγκοσμίως.

Το νούμερο αυτό είναι τόσο μεγάλο που είναι δύσκολο οι περισσότεροι από εμάς να το αντιληφθούμε και έτσι ας παρουσιάσουμε κάποια συγκριτικά.

Η Disney η οποία βρίσκεται πίσω από όλες τις Marvel και Star War ταινίες και που έχει όλα αυτά τα πάρκα που επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου μεταξύ άλλων έχει μια αξία που φτάνει τα $113 δις. Για να φτάσει κάποιος την αξία της Apple και του $1 τρις σε αυτή την βιομηχναία θα πρέπει να πρόσθεση όλη την βιομηχανία media της Αμερικής συμπεριλαμβανομένων αυτές των Netflix και Comcast αλλά και τότε το ποσό θα φτάσει τα $956 δις.

Η Apple μάλιστα ήδη κάνει κινήσεις σε αυτή την βιομηχανία για να μπει στο άμεσο μέλλον δυναμικά!!

Ας πάμε τώρα σε κάτι άλλο…

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν κάποτε η εταιρείες με τα πολλά λεφτά. Πως συγκρίνονται λοιπόν με την Apple; Η Apple πλέον έχει μεγαλύτερη αξία από τις Ford, Volkswagen, Honda, και BMW μαζι!! Μάλιστα αν ενώσουμε όλες τις εταιρείες στον χώρο αυτό το ποσό που θα φτάσουμε πάλι δεν θα αγγίζει αυτό της Apple μιας και είναι περίπου ίσο με $964 δις.

Ναι ναι και σε αυτή την βιομηχανία η Apple έχει πλάνα για να εισέλθει με τον έναν ή άλλο τρόπο…

Ας πάμε στις τράπεζες που σίγουρα έχουν πολλά λεφτά. Θα χρειαστεί να ενώσουμε τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup, και Bank of America — για να φτάσουμε οριακά την αξία της Apple.

Η Apple και εδώ έχει παρουσία και όχι δεν θα ανοίξει την δική της τράπεζα αλλά έχει μπει δυναμικά στο σύστημα mobile πληρωμών με το Apple Pay να αναμένεται να κυριαρχήσει στο μέλλον.

Τέλος αν βάζαμε το $1 τρις της αξίας της Apple σε χαρτονομίσματα το ένα πάνω στο άλλο ο πύργος που θα σχηματιζόταν θα έφτανε τα 109219.74 χιλιόμετρα ή αλλιώς αν προτιμάτε το 1 τέταρτο της απόστασης της γης από το φεγγάρι!!!!!