Πως θα σας φαινόταν μια Mega συνδρομή από την Apple;

771

Θα πληρώνατε μια all-in-one μηνιαία συνδρομή στην Apple για να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Apple Music, επιπλέον iCloud αποθηκευτικό χώρο μαζί με συχνές αναβαθμίσεις στο hardware; Ένα iPhone κάθε χρόνο, ένα νέο iPad κάθε δεύτερο χρόνο και ένα Mac κάθε τρία χρόνια;

Το παραπάνω είναι ένα μοντέλο που ένας αναλυτής πιστεύει πως η Apple μπορεί να υιοθετήσει και το οποίο θα μπορούσε να φέρει πολλά οφέλη στην εταιρεία.

Για τον αναλυτή μια τέτοια κίνηση από την Apple αυτόματα θα ομαλοποιούσε τα κέρδη της και τα έσοδα της. Οι πωλήσεις για παράδειγμα της Apple στο κομμάτι του hardware έχουν μεγάλες διακυμάνσεις μέσα στον χρόνο. Έτσι βλέπουμε μια μεγάλη άνοδο μετά τον Σεπτέμβριο όπου έχουμε και την κυκλοφορία των νέων iPhone ενώ εν συνεχεία μια πολύ ήσυχη περίοδο το διάστημα του καλοκαιριού. Επίσης σημαντικός παράγοντας στις πωλήσεις είναι και το ποσοστό των χρηστών που θα αποφασίσουν να αναβαθμίσουν σε μια νέα συσκευή της Apple.

O ίδιος λοιπόν αναφέρει στην WSJ.

“Ένας τρόπος ώστε η Apple να ομαλοποιήσει τις πωλήσεις μεταξύ hardware και υπηρεσιών θα είναι να τις ενώσει σε μια mega συνδρομή. Η Apple ήδη προσφέρει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης όπου οι χρήστες μπορούν πρακτικά να αγοράζουν ένα νέο iPhone κάθε χρόνο. Φανταστείτε λοιπόν μια συνδρομή όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα σας δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσετε το iPhone σας, το Apple Watch σας κλπ. Αν μέσα σε αυτή προστεθούν επιλογές για iCloud αποθηκευτικό χώρο και το Apple Music τότε η Apple θα έχει επιτύχει με μια κίνηση κάτι που επιδιώκει κάθε οικονομικό τρίμηνο”

Για το πόσο εύκολα οι χρήστες θα έκαναν μια τέτοια συνδρομή ο ίδιος εξηγεί:

“Πάρτε για παράδειγμα τα AirPods. Οι άνθρωποι που τα έχουν είναι πιο εύκολο να κάνουν συνδρομή σε μια συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικής, μέσα σε αυτή και της Apple, γιατί τα AirPods κάνουν πιο εύκολη την ακρόαση από τις συσκευές τους”

Μάλιστα για τον ίδιο και το νέο HomePod είναι ένα προϊόν που έχει λογική η Apple να το πουλάει με μια συνδρομή Apple Music.

Για τους χρήστες της Apple μια τέτοια mega συνδρομή θα σημαίνει πως μπορεί μεν να μην έχουν μεγάλη ευελιξία στα μοντέλα που θα μπορούν να αγοράσουν από την άλλη όμως κάθε χρόνο θα έχουν τις τελευταίες συσκευές και υπηρεσίες της Apple.