Η Apple απέσυρε τελικά την watchOS 5.1 αναβάθμιση

526

H Apple τελικά απέσυρε την watchOS 5.1 αναβάθμιση μετά την ευρεία διάθεση της χθες στο κοινό.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας έρχεται μετά από αναφορές χρηστών πως η εν λόγω αναβάθμιση έκανε “brick” κάποια Apple Watch Series 4 και όπως σας ενημερώσαμε και εμείς χθες.

Η Apple αναφέρει πως οι χρήστες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το AppleCare, στην περίπτωση της Ελλάδας με κάποιο Apple premium service provider.

H εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα και κινήθηκε σχετικά γρήγορα πριν αυτό πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αποσύροντας τελικά την αναβάθμιση αυτή.

Αν δεν κάνατε την αναβάθμιση χθες πλέον δεν μπορείτε μέχρι η Apple να την κάνει εκ νέου διαθέσιμη στο κοινό. Αν πάλι προχωρήσατε στην αναβάθμιση και δεν αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για κάτι.

Η Apple επίσημα αναφέρει:

“Όποιος καταναλωτής επηρεάστηκε θα πρέπει να επικοινωνήσει με το AppleCare αλλά δεν χρειάζεται καμία ενέργεια αν η αναβάθμιση έγινε επιτυχώς. Δουλεύουμε ήδη πάνω σε μια διόρθωση για την επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού”

Η Apple δεν αναφέρει πότε ακριβώς θα δούμε εκ νέου την watchOS 5.1 αλλά αν πρόκειται για ένα μικρό bug τότε η διόρθωση δεν θα χρειαστεί πολύ καιρό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια watchOS αναβάθμιση δημιουργεί πρόβλημα στα Apple Watches. Η πρώτη watchOS 5 beta που δόθηκε στους προγραμματιστές για παράδειγμα πίσω τον Ιούνιο είχε δημιουργήσει ένα αντίστοιχο πρόβλημα στα Apple Watch Series 2.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΈως 2119 ευρώ η τιμή των νέων iPad Pro στην Ευρώπη
Νεότερες ειδήσεις »Αυτές είναι οι επίσημες τιμές των νέων iPad Pro στην Ελλάδα
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.