Οι καθυστερήσεις σε κυκλοφορίες νέων προϊόντων διπλασιάστηκαν επί εποχής Tim Cook

674

Καθυστερήσεις μεταξύ ανακοινώσεων της Apple και εμφάνισης των προϊόντων αυτών στην αγορά έχουν διπλασιαστεί από την εποχή που ο Tim Cook ανέλαβε το τιμόνι της Apple σύμφωνα με σημερινή ανάλυση της WSJ.

“Από τα 70+ προϊόντα και αναβαθμίσεις αυτών που έχουν λανσαριστεί επί εποχής Tim Cook 5 είχαν καθυστερήσεις μεταξύ ανακοίνωσης τους και διάθεσης τους στο κοινό για 3 μήνες και περισσότερο ενώ 9 είχαν καθυστερήσεις μεταξύ 1 και 3 μηνών. Περίπου ένας αντίστοιχος αριθμός προϊόντων είχαν λανσαριστεί επί εποχής Steve Jobs αλλά μόνο 1 από αυτά παρουσίασε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 3 μηνών μεταξύ της ανακοίνωσης του και το λανσάρισμα του στην αγορά”

Το άρθρο επίσης αναφέρει πως και τα 3 μεγαλύτερα και νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν επί εποχής Tim Cook σημείωσαν σημαντικές καθυστερήσεις – To πρώτο Apple Watch, τα Airpods και το HomePod. Φυσικά αυτές οι καθυστερήσεις έχουν και το αντίστοιχο κόστος στην εταιρεία.

“Μεγαλύτεροι χρόνοι ανάμεσα σε μια ανακοίνωση και το λανσάρισμα ενός προϊόντος μπορούν να βλάψουν την Apple σε πολλαπλά επίπεδα. Οι καθυστερήσεις δίνουν χρόνο στον ανταγωνισμό να αντιδράσει, κάτι το οποίο η Apple στο παρελθόν προσπαθούσε πάση θυσία να μην συμβεί. Επίσης οι καθυστερήσεις αυτές απογοητεύουν μερίδα καταναλωτών ενώ υπάρχει και κόστος στον τομέα των πωλήσεων τους μετέπειτα.”

Για παράδειγμα τόσο τα Airpods όσο και το Homepod έχασαν την σημαντική περίοδο των εορτών πέρυσι και φέτος.

Φυσικά όπως και το ίδιο το άρθρο αναφέρει είναι άδικο κάποιος να κρίνει τον Tim Cook μόνο με βάση αυτό. Επί εποχής του η Apple διπλασίασε τα κέρδη της ενώ σταθεροποίησε και αύξησε την μετοχή της πάρα πολύ υψηλά. Μάλιστα η εταιρεία πιστεύει πως στους 3 τελευταίους μήνες του 2017 σημείωσε νέα ρεκόρ πωλήσεων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςMeltdown και Spectre – Η επίσημη ανακοίνωση της Apple
Νεότερες ειδήσεις »DJI Spark: Αποκτήστε το σε super τιμή από την Tomtop!!
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.