Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση για τα προβληματικά MacBook butterfly πληκτρολόγια

834

Ο σχεδιασμός – μηχανισμός butterfly που έφερε η Apple στα πληκτρολόγια των νέων MacBook οδηγούν σε κάποιους νομικούς πονοκεφάλους της Apple.

Μια νέα μήνυση κατατέθηκε προς της εταιρεία τονίζοντας πως αυτή γνώριζε για την μη σταθερότητα – προβλήματα του σχεδιασμού αυτού πριν το λανσάρισμα των πληκτρολογίων αλλά πάρα αυτά προχώρησε με την ενσωμάτωση τους στα MacBook.

H μήνυση που αφορά τόσο 12 ιντσών MacBook μοντέλα όσο και MacBook Pro κάνει λόγο για χιλιάδες χρήστες που υποφέρουν από προβλήματα στο πληκτρολόγιο των συσκευών τους με πολλές φορές αυτό να είναι και άχρηστο πλέον για αυτούς.

Φαίνεται πως ελάχιστη σκόνη είναι ικανή να προξενήσει αστοχία στα πλήκτρα και έτσι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των MacBook να μην λειτουργεί. “Κάτι τόσο απλό όσο ελάχιστη σκόνη καθιστά τις συσκευές μη λειτουργικές και έτσι δεν είναι οι κατάλληλες για καθημερινή χρήση” αναφέρει χαρακτηριστικά η μηνυτήριος αναφορά.

“Τα butterfly πληκτρολόγια της Apple κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο που ελάχιστη σκόνη γύρω από ένα πλήκτρο μπορεί να οδηγήσει σε αστοχία του. Έτσι λοιπόν υπάρχει πρόβλημα στην βασική λειτουργιά των συσκευών αυτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καταναλωτές που αγόρασαν ένα τέτοιο MacBook να απειλούνται συνεχώς από πλήκτρα που δεν έχουν απόκριση. Όταν λοιπόν ένα η και περισσότερα πλήκτρα δεν λειτουργούν σωστά τότε η συσκευή αυτή δεν υπηρετεί τον σκοπό της.”

Σύμφωνα πάντα με το κείμενο η Apple γνώριζε για αυτά τα προβλήματα πριν την κυκλοφορία τους. Επίσης παρά το γεγονός πως το πρόβλημα αυτό ήταν ορατό στα 12 ιντσών MacBook η Apple έφερε το ίδιο πληκτρολόγιο και στα MacBook Pro με υψηλό κόστος.

Η μηνυτήριος αναφορά δεν σταματά εκεί μιας και κατηγορεί την Apple και για το marketing που χρησιμοποίησε τονίζοντας πως η εταιρεία διαφήμισε πως αυτό το είδος πληκτρολογίου είναι 4 φορές πιο σταθερό από τον γνωστό scissor μηχανισμό.