Η Apple ζήτησε επίσημη έγκριση για τεστ σε πρόγραμμα με Drones

533

Η Apple είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες που αναζητούν έγκριση έτσι ώστε να αποτελέσουν μέρος ενός νέου τεστ προγράμματος Drones στην Αμερική.

Το κυβερνητικό αυτό πρόγραμμα άρχισε να δέχεται αιτήσεις και έτσι η Apple όπως και η Amazon, Intel, και Qualcomm έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους. Ακόμη φυσικά δεν είναι ξεκάθαρο το τι θέλει να επιτύχει η Apple με αυτή της την συμμετοχή και στο που αποσκοπεί.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα δώσει την άδεια σε εταιρείες που θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του να κάνουν τεστ με Drones σε μεγάλες εκτάσεις και αποστάσεις κάτι που διαφορετικά δεν επιτρέπεται στην Αμερική. Έτσι αυτοί που θα μπουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα Drones τους το βράδυ αλλά και αποστάσεις που θα ξεπερνούν το οπτικό πεδίο του χειριστή του Drone.

Οι θέσεις για αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ περιορισμένες, με της εταιρείες που θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του να ανακοινώνεται το αργότερο μέχρι αύριο. Τουλάχιστον 200 εταιρείες έχουν κάνει αίτηση με μόνο 10 να είναι οι διαθέσιμες θέσεις αρχικά.