Το Android P θα υποστηρίζει gestures – χειρονομίες παρόμοιες με αυτές που έχουμε στο iPhone X

536

Η Google με την έλευση του Android P, της νέας έκδοσης του λογισμικού της, θα υποστηρίζει συσκευές με το λεγόμενο notch που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο iPhone X και που πλέον όλο και περισσότεροι Android κατασκευαστές το υιοθετούν στις ναυαρχίδες τους.

Όπως όλα δείχνουν το νέο λογισμικό θα έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό από το iOS, που έχει να κάνει με τον τρόπο που ο χρήστης θα κάνει πλοήγηση μέσα στο smartphone του μιας και όπως φαίνεται θα υποστηρίζει τα gestures – χειρονομίες που είδαμε στο iPhone X.

Πιο συγκεκριμένα, ένας Google developer δημοσίευσε μια φωτογραφία από την πρώιμη έκδοση του Android P, το οποίο θα είναι διαθέσιμο το τρίτο τρίμηνο του 2018, στην οποία στο κάτω μέρος φαίνονται διαφορετικά κουμπιά πλοήγησης σε σύγκριση με όσα γνωρίζαμε στις μέχρι τώρα εκδόσεις του Android.

Τα τρία κουμπιά που ενεργοποιούσαν τις λειτουργίες back, home και multitasking, έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα κουμπί back και μια γραμμή στο στυλ της γραμμής που υπάρχει στη home screen του iOS για το iPhone X. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποκαλύπτει κάποια λειτουργία των νέων κουμπιών πλοήγησης αλλά σύμφωνα με πηγές, η Google δοκιμάζει το gesture το οποίο με swipe-up θα ενεργοποιεί το multitasking, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν στο iPhone X, ενώ το κουμπί back δε θα είναι ορατό όταν δε χρησιμοποιείται, όπως όταν βρισκόμαστε στη home screen της συσκευής μας.