Η Google θα αντιγράψει το “notch” του iPhone X στα επόμενης γενιάς Android smartphones

693

Έχουμε ήδη δει κάποιος Κινεζικούς κατασκευαστές Android κινητών να αντιγράφουν το notch του iPhone X, με μια νέα αναφορά σήμερα να κάνει λόγο πως και η Google σχεδιάζει να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Η αναφορά τονίζει πως η Google προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί να κερδίσει iPhone χρήστες κάνοντας το λογισμικό πιο σταθερό και με καλύτερη διεπαφή ενώ παράλληλα προσπαθεί να ενισχύσει τον τομέα των αισθητήρων στις συσκευές της.

Πιο συγκεκριμένα το Bloomberg αναφέρει σήμερα:

“Η Google δουλεύει πάνω σε μια μεγάλη αναδόμηση του Android λογισμικού της για τα επόμενης γενιάς smartphones της σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα μιμηθεί ακόμη και το “notch” που συναντήσαμε φέτος στην κορυφή του iPhone X και που δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα στους χρήστες” 

Αν και οι Κινεζικοί κατασκευαστές εστιάζουν στην αντιγραφή της εμφάνισης των ναυαρχίδων της Apple η Google θέλει να μιμηθεί και την τεχνολογία των iPhones.

“Αν και το Android κυριαρχεί στην μεσαία και οικονομική κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς smartphones η Apple έχει τεράστιο ποσοστό στην ακριβή κατηγορία και μπορεί να την ελέγχει έχοντας μάλιστα χρήστες που πληρώνουν περισσότερα σε εφαρμογές και υπηρεσίες. Φέρνοντας το “notch” στο Android ίσως αλλάξει λίγο τα δεδομένα αυτά. Η αλλαγή της σχεδίασης στο Android θα σημαίνει πως αυτό το άνοιγμα στην κορυφή της συσκευής θα φέρει Android συσκευές με περισσότερες κάμερες και αισθητήρες. Στο ίδιο μήκος κύματος και αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί τότε σίγουρα θα έχουμε και νέα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τους Android κατασκευαστές να έχουν παρόμοιες τεχνολογίες με αυτές της Apple”

To δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Google όλοι οι κατασκευαστές – αν και υπάρχουν φήμες πως η Huawei θα παρουσιάσει έναν παρόμοιο σχεδιασμό σύντομα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ!
« Παλαιότερες ειδήσειςΗ Apple ανέβηκε στην #4 θέση της παγκόσμιας αγοράς laptop
Νεότερες ειδήσεις »H Apple μπορεί να φέρει την Home εφαρμογή στο macOS 10.14
O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 8 Plus ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.