24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    9 χαρακτηριστικά που η Apple πρέπει να κλέψει για το iPhone το 2019

    “Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν, οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες κλέβουν” – “good artists copy, great artists steal”. Αυτή ήταν την πρόταση την χρησιμοποιούσε πολύ συχνά ο Steve Jobs αν και είχε παρεξηγηθεί πολλές φορές για αυτό. Χωρίς να πάμε σε ερμηνείες και ετοιμολογίες αυτής της έκφρασης αυτό που θα αναφέρουμε είναι πως η αντιγραφή είναι το να πάρεις την δουλειά κάποιου και να την παρουσιάσεις σαν δική σου κάτι το οποίο δείχνει έναν βαρετό χαρακτήρα και περιορισμένη έμπνευση. Το να κλέψεις όμως κάτι, να το κάνεις δικό σου και πιο σημαντικά να το κάνεις νέο, διαφορετικό και καλύτερο τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί και είναι τέχνη.

    Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε 9 χαρακτηριστικά που θα μπορούσε η Apple να κλέψει για το 2019.

    1. Google Night Sight

    Αυτό που πλέον μπήκε στις ζωές μας και το ονομάζουμε Computational Photography είναι και το μέλλον, τουλάχιστον για τώρα. Μιας και δεν μπορούμε να προσαρτήσουμε ακριβούς και ογκώδεις φακούς στα smartphones μας έχουμε πλέον την τεχνητή νοημοσύνη να πραγματοποιεί περισσότερες ενέργειες από ότι μπορούν οι φακοί και οι αισθητήρες των κινητών συσκευών.

    Πλέον έχουμε το Portrait Mode και το εφέ βάθους, το Portrait Lighting ακόμη και Portrait Backgrounds μέσω της εφαρμογής Clips της Apple. Αυτό που έκανε όμως η Google με το Night Sight χαρακτηριστικό προσθέτει ένα εντελώς νέο επίπεδο στον χώρο αυτό με το να μπορεί να λαμβάνει περισσότερο φως από ότι ήταν το σύνηθες για μια λήψη και να χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αφαιρεί τις θολούρες και να δίνει καλύτερα επίπεδα του λευκού μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία την νύχτα σε μέρα.

    Το Night Sight η Google το πραγματοποιεί ως εργαλείο επεξεργασίας μιας φωτογραφίας μετά την λήψη της. Η Apple όμως δεν έχει έναν τέτοιο προσανατολισμό μιας και όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και κατά την διάρκεια της λήψης.

    Αν η Apple μπορούσε να προσθέσει κάτι σαν νυχτερινή όραση ακόμη και μετά την λήψη της φωτογραφίας θα ήταν κάτι υπέροχο. Αν η Apple μπορούσε να το παρουσιάσει και σε πραγματικό χρόνο και με παραμετροποίηση αντίστοιχη με αυτή που έχουμε τώρα στο βάθος των φωτογραφικών τότε θα μιλάγαμε για ένα μοναδικό πραγματικά χαρακτηριστικό.

    2. Η διεπαφή της Viv ψηφιακής βοηθού

    Η Viv δημιουργήθηκε από πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν και στην δημιουργία της Siri. Ναι εξαγοράστηκε από την Samsung τελικά και πλέον έχει μετονομαστεί σε Bixby αλλά αυτή την στιγμή η παρουσίαση της είναι λίγο έως πολύ μπερδεμένη και έχει χάσει την μαγεία της Viv. Αλήθεια πολλοί είμαστε εκείνοι που φανταζόμαστε πως θα μεταμορφωνόταν η Siri αν η Apple την είχε εξαγοράσει πριν από την Samsung.

    To εντυπωσιακό στοιχείο της Viv ήταν η διεπαφή των φωνητικών εντολών που πραγματικά ήταν σε ένα άλλο επίπεδο.

    Αυτή την στιγμή οι διεπαφές των ψηφιακών βοηθών έχουν να κάνουν με απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών και έτσι παρουσιάζουν ένα μονοδιάστατο χαρακτήρα και ευθύ.

    Θα ήταν ευχής έργο η Siri, ακόμη και αν δεν μιλάει Ελληνικά, να μπορεί να κάνει ολοκληρωμένες ενέργειες ακούγοντας προτάσεις από τον χρήστη όπως:

    “Siri κάνε λήψη μιας selfie, κοινοποίησε την στο Instagram και βάλε ως τίτλο Καλή Χρονιά” ή “Siri κοινοποίησε αυτή την σελίδα στην γυναίκα μου και πες της αυτή είναι η τούρτα που θα φέρω στο γιο μας αύριο.”

    Αυτή την στιγμή καμία ψηφιακή βοηθός δεν κάνει κάτι τέτοιο και μόνο σε ταινίες της Marvel έχουμε δει τέτοιες υλοποιήσεις. Ελπίζουμε όμως η Apple να στοχεύει σε μια τέτοια κατεύθυνση για την Siri στα επόμενα χρόνια.

    3. Οι ευρυγώνιοι φακοί της LG

    Υπάρχουν μερικά τηλέφωνα αυτή την στιγμή που προσφέρουν ευρυγώνιους φακούς στην πίσω κάμερα τους αλλά η LG το έχει προσπαθήσει περισσότερο από όλους και πιο εντατικά. Η LG ήταν αυτή μάλιστα που έφερε ένα smartphone με ευρυγώνιο φακό τόσο εμπρός όσο και πίσω της συσκευής.

    Οι φακοί αυτοί δίνουν περισσότερο χώρο σε μια λήψη από την κάμερα στο πίσω μέρος και σίγουρα ανάγουν αν προστεθούν εμπρός τις selfies σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία.

    Η Apple λοιπόν αν μπορέσει είτε φυσικά είτε ψηφιακά να φέρει μια τέτοια λειτουργία στα επερχόμενα iPhone θα είναι μια τεράστια προσθήκη στις ήδη άριστες λειτουργίες κάμερας που προσφέρει.

    4. Η μπαταρία της Huawei

    Το θέμα αυτό αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της Apple εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χρησιμοποιούμε πλέον τα smartphones μας μόνο για να κάνουμε κλήσεις ή να πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο αλλά για πολλά περισσότερα. Όλες οι ενέργειες μας είναι ενεργειακά πλέον απαιτητικές. Η Apple από την πλευρά της πέρυσι έφερε καλύτερη διαχείριση ενέργειας, λιγότερο ενεργειακά απαιτητικά chips ενώ το iPhone XR είναι εκείνο το iPhone με την καλύτερη δυνατή αυτονομία μέχρι σήμερα.

    Η Huawei όμως ήταν εκείνη η εταιρεία που έφερε μια μοναδική μπαταρία που σε μια συσκευή ναυαρχίδα μπορεί να προσφέρει μια τεράστια αυτονομία εντυπωσιάζοντας αν μη τι άλλο τους πάντες στην βιομηχανία.

    5. Τα χρώματα του iPhone XR

    Για πολύ καιρό τώρα η Apple κράτησε την γραμμή των ναυαρχίδων της απλή σε ότι αφορά τις επιλογές χρωμάτων. Ασημί ή Λευκό, σχεδόν πάντα Μαύρο ή Space Gray και κάποιες διαφοροποιήσεις του Χρυσού. Ενίοτε είχαμε και την Rose Gold επιλογή.

    Οι χρήστες όμως αγαπούν τα διαφορετικά χρώματα και αυτό φάνηκε από τα iPhone 5c και iPhone XR. Πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν αυτές τις συσκευές εξαιτίας των χρωματικών επιλογών που προσέφεραν στον καταναλωτή πρωτίστως.

    Πόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν αν η Apple προσέφερε ναυαρχίδες με περισσότερα χρώματα; Ένα iPhone XS Max σε χρωματισμό Metallic Blue πόσο όμορφο θα ήταν;

    But, for the mid-range, they get full-on Apple-chromatic. Product Red, yellow, something pink or coral, sometimes even blue or green.

    6. To σύστημα φακών του RED

    Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά το RED Hydrogen One ήταν ένα από τα πιο πειραματικά project κινητού στην σύγχρονη ιστορία. Ναι το εν λόγω project με το λανσάρισμα του απέτυχε παταγωδώς αλλά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

    Αυτό που είχε όμως αξία ήταν η ιδέα πίσω από αυτό που είχε να κάνει με ένα κινητό που προσέφερε ένα μοναδικό σύστημα φακών. Μια συσκευή που θα μπορούσες να προσαρτήσεις πάνω της έναν πραγματικό φακό φωτογραφικής μηχανής!!!

    Σίγουρα η Apple δεν θα φέρει ποτέ μια τέτοια συσκευή στην αγορά αλλά με την φήμες για μια Smart Battery Θήκη να επιστρέφουν θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν η Apple αποφάσιζε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει και μια Smart Camera Θήκη.

    7. Samsung Pen

    Το Galaxy Note εδώ και χρόνια αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες μας Android συσκευές, για τους πιο παλιούς αναγνώστες μας θα θυμάστε και τα πρώτα συγκριτικά βίντεο που είχαμε κάνει με το Note 3 πριν μερικά χρόνια πίσω.

    Η Apple πλέον με το Apple Pencil έχει μια πολύ καλή τεχνολογία stylus ικανή να την φέρει και στα iPhones. Δεν ήταν λίγοι εξάλλου εκείνοι που πίστευαν πως η έλευση του Pencil 2 θα το έκανε συμβατό με την οθόνη τουλάχιστον του iPhone Xs Max αλλά τελικά δεν είχαμε κάτι τέτοιο ούτε φέτος.

    8. USB-C

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το iPhone δεν έχει υιοθετήσει ακόμη την USB-C συνδεσμολογία. H συνδεσμολογία αυτή δεν ήταν έτοιμη παρά μόνο μερικά χρόνια μετά την Lightning συνδεσμολογία και δεν υπήρχε περίπτωση η Apple να περίμενε τόσο και να παρέμενε με την συνδεσμολογία των 30 pin. Επίσης δίνει έξτρα πάχος από ότι η Lightning και η Apple έχει όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ένα τεράστιο κόλλημα με το κάνει τις συσκευές της πιο λεπτές. Επιπλέον υπάρχουν πλέον τόσα πολλά Lightning αξεσουάρ που μια αλλαγή σε USB-C θα εκνεύριζε πολλούς καταναλωτές.

    Η Apple όμως με τα νέα iPad Pro και την υιοθέτηση της USB-C συνδεσμολογίας σε αυτά άλλαξε κατεύθυνση και έδειξε πως η αλλαγή αυτή μάλλον δεν θα αργήσει να έρθει τελικά και στα iPhone.

    9. To φωτεινό λογότυπο της Razer

    Ναι δηλώνουμε μεγάλοι οπαδοί των φωτεινών logo σε μια συσκευή. Η Apple βέβαια δεν τα χρησιμοποιεί πλέον ούτε στα Mac οπότε η έλευση τους σε ένα iPhone μοιάζει με όνειρο απατηλό.

    Πόσο όμορφο όμως θα ήταν ένα iPhone όπου το αγαπημένο μας μήλο στο πίσω μέρος της συσκευής θα φώτιζε με παρόμοιο τρόπο που παρουσίασε το δικό της λογότυπο η Razer στα smartphones της.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles