Το επερχόμενο iPad Pro φημολογείται ότι θα έχει ένα 7nm A11X Bionic chip με 8 CPU πυρήνες

257

ipad-pro-update-03

Η Apple και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) δουλεύουν πάνω στο επόμενης γενιάς chip – επεξεργαστή που θα έρθει ενσωματωμένο στα επερχόμενα iPad Pro το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MyDrivers το νέο αυτό chip θα έρθει με την ονομασία A11X Bionic και θα χτυπάει στην καρδιά των 2018 iPad Pro – θα αποτελέσει μια αναβάθμιση έκδοση λοιπόν του A11 Bionic επεξεργαστή που συναντήσαμε φέτος στα iPhone 8 και iPhone X έχοντας περισσότερους πυρήνες και κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερους συγχρονισμούς.

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε για ένα σύστημα που θα βασίζεται σε 8 πυρήνες – 3 υψηλών επιδόσεων και 5 οικονομικής κατανάλωσης. Συγκριτικά το A11 Bionic chip φέτος έχει 6 πυρήνες με 2 υψηλών επιδόσεων και 4 οικονομικής κατανάλωσης.

Ο σχεδιασμός του νέου αυτού επεξεργαστή και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα βασιστεί στην νέα αρχιτεκτονική των 7nm της TSMC. Σύμφωνα με τον πάντα αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo, τα επερχόμενα iPad Pro θα έρθουν με ενσωματωμένο το σύστημα TrueDepth φακών του iPhone X υποστηρίζοντας το νέο Face ID.

Αν αναλογιστούμε την υπολογιστική ισχύ που χρειάζεται το Face ID τότε το A11X Bionic chip της Apple σίγουρα θα έρθει και με μια μηχανή νευρωτικών κυκλωμάτων για την επεξεργασία των δεδομένων του προσώπου του χρήστη.