18.6 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    H Intel ανακοινώνει 6-πυρήνων 12-thread i9 CPU που μάλλον θα δούμε στα 2018 MacBook Pro

    Οι φήμες πως η Apple τελικά θα κάνει την μεγάλη κίνηση και θα εγκαταλείψει τους επεξεργαστές της Intel προς χάρη της δημιουργίας δικών της, πήραν χθες φωτιά με το δημοσίευμα του Bloomberg που έδωσε μάλιστα και ένα χρονοδιάγραμμα για το 2020.

    Σε κάθε περίπτωση όμως τα Macs θα συνεχίσουν να έρχονται με Intel επεξεργαστές για αρκετό διάστημα ακόμη.

    Η Intel λοιπόν σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο high end επεξεργαστή που θα αποτελέσει μια άριστη επιλογή για την αναβάθμιση έκδοση του MacBook Pro που λογικά θα δούμε φέτος.

    Ο Core i9-8950HK αποτελεί την mobile έκδοση του επεξεργαστή της Intel για τα top desktop μηχανήματα προσφέροντας 6 πυρήνες και 12 threads.

    Αυτή την στιγμή το τωρινό 15 ιντσών MacBook Pro έρχεται με έναν quad-core i7, ενώ το 13-ιντσών μοντέλο είναι περιορισμένο σε dual-core επεξεργαστές. Ο νέος αυτός Core i9 προσφέρει μαι μέγιστη turbo frequency στα 5.6GHz, σε σύγκριση με τα 4.1GHz που έχουμε στα MacBook Pro αυτή την στιγμή.

    H Intel αναφέρει πως αυτός ο νέος επεξεργαστής έχει ως στόχο τα παιχνίδια και την δημιουργία περιεχομένου μιας και συμπεριλαμβάνει γρηγορότερες 4K δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο.

    Αυτός ο Core i9 επεξεργαστής επίσης θα μπορέσει να ικανοποιήσει ένα κοινό παράπονο πολλών MacBook Pro χρηστών που έχει να κάνει με τον περιορισμό της RAM στα 16 GB. Το νέο αυτό chip υποστηρίζει RAM μέχρι και 32 GB.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles