17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    2018 iPad vs. 2017 iPad: Η μάχη των Benchmarks

    To AppleInsider, ήταν από τα πρώτα που είχε στην κατοχή του το νέο 2018 iPad. Όπως και ο προκάτοχος του η τιμή εκκίνησης του είναι ιδιαίτερα δελεαστικά και στα $329 ενώ αυτή την φορά έχουμε διαθέσιμο και έναν χρυσό χρωματισμό.

    Εκτός αυτού εξωτερικά η συσκευή είναι ακριβώς η ίδια με το 2017 μοντέλο.

    Στο εσωτερικό τώρα το νέο iPad έρχεται με τον A10 Fusion επεξεργαστή που είδαμε στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Πόσο καλά λοιπόν τα καταφέρνει απέναντι στον Α9 επεξεργαστή του περσινού μοντέλου;

    Όπως αναφέρει το AppleInsider στο Geekbench 4 και σε τεστ ενός πυρήνα το νέο iPad είναι κατά 44% γρηγορότερο. Στου πολλαπλούς πυρήνες έχει ακόμη καλύτερες αποδόσεις μιας και είναι κατά 53% γρηγορότερο από το περσινό μοντέλο.

    Στο τομέα των γραφικών δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το νέο iPad να είναι κατά 23% πιο γρήγορο. Μια καλύτερη απόδοση κατά 38% σημειώνει και στο 3D Mark Slingshot Extreme benchmark.

    Γρηγορότερες ήταν και οι αποδόσεις του σε σύγκριση πάντα με το περσινό μοντέλο σε όλα τα τεστ που είχαν να κάνουν με την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

    Αν αναλογιστούμε λοιπόν πως έχει μια ίδια τιμολόγηση με το περσινό μοντέλο το νέο 2018 μοντέλο πραγματικά κερδίζει στον τομέα των αποδόσεων το περσινό μοντέλο.

    Αυτό σημαίνει πως τίτλοι παιχνιδιών και όχι μόνο θα τρέχουν πιο ομαλά ενώ η γενικότερη αίσθηση που θα έχει ο χρήστης θα είναι καλύτερη στην διεπαφή από το περσινό μοντέλο.

    Αν συνυπολογίσουμε σε όλα τα παραπάνω πως φέρνει και υποστήριξη του Apple Pencil τότε πραγματικά ξεπερνάει κατά πολύ το 2017 iPad.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles