21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Τα νέα iPad Pro δεν θα έχουν είσοδο ακουστικών εξαιτίας της κάθετης χρήσης του Face ID;

    Δημοσιεύμα του Macotakara αναφέρει πως τα επερχόμενα iPad Pro (2018) θα έχουν μικρότερες διαστάσεις από τα τωρινά, δε θα διαθέτουν τη θύρα 3.5mm για χρήση ακουστικών, ενώ ο smart connector θα αλλάξει θέση και θα βρεθεί στο κάτω μέρος εξ αιτίας του Face ID.

    Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως το μοντέλο των 10.5 ιντσών θα είναι 24.75 εκ. μήκος, 17.87 εκ. πλάτος και 0.6 εκ. πάχος, με το τωρινό μοντέλο να διαθέτει διαστάσεις 25.06 εκ. x 17.41 εκ. x 0.61 εκ.

    Όσον αφορά το μοντέλο των 12.9 ιντσών, θα είναι και αυτό μικρότερο από το τωρινό αφού διαθέτει διαστάσεις 28 εκ. x 21.5 εκ. x 0.64 εκ., με το τρέχον μοντέλο να είναι 30.57 εκ. x 22.06 εκ. x 0.69 εκ. Με αυτό φαίνεται πως η Apple θέλει να μικρύνει τις διαστάσεις του μοντέλου αυτού πιο πολύ σε σχέση με αυτό των 10.5 ιντσών, ενώ η πρόθεσή της είναι να κάνει την μπροστινή τους επιφάνεια όλο οθόνη, όπως έκανε με το iPhone X.

    Όσον αφορά τη θύρα των 3.5mm για τη χρήση ακουστικών, αυτή όχι μόνο θα καταργηθεί, αλλά τα νέα iPad Pro δε θα έχουν διαθέσιμο το καλώδιο από lightning σε 3.5mm, όπως έκανε με τα iPhone 7 που ήταν τα πρώτα από τα οποία αφαίρεσε τη σχετική θύρα.

    Επιπλέον, αναφέρεται το ότι τα iPad Pro θα διαθέτουν τη λειτουργία Face ID για ξεκλείδωμα μέσω τρισδιάστατης σάρωσης του προσώπου, κάτι που θα σημαίνει ότι η οθόνη τους θα διαθέτει notch.

    Αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως το Face ID λειτουργεί μόνο σε κάθετη διάταξη, όπως και στο iPhone X όπου οι χρήστες δε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ενώ έχουν το κινητό τους σε οριζόντια θέση. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Face ID στα iPad Pro θα χρησιμοποιείται μόνο κάθετα και για αυτό το λόγο θα μεταφερθεί ο smart connector δίπλα από τη θύρα φόρτισης.

    Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τι θα γίνει με το smart keyboard του iPad Pro; Δεν αποκλείεται να δούμε το iPad Pro να “κουμπώνει” πάνω στο smart keyboard μόνο όταν βρίσκεται σε κάθετη διάταξη και μαζί με τη χρήση του Face ID να το κάνει να μοιάζει περισσότερο σαν ένα πολύ μεγάλο iPhone X.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles