18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Χιλιάδες εφαρμογές στο Android καταγράφουν την κάθε κίνηση του χρήστη

    Νέα έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Επιστήμης Υπολογιστών (International Computer Science Institute) στην Καλιφόρνια έφερε στο φως κάποια ανησυχητικά αποτελέσματα. Περίπου 17.000 εφαρμογές για Android καταγράφουν και αποθηκεύουν όλες τις δραστηριότητες των χρηστών. Σύμφωνα με την πολιτική της Google, θεωρείται παράβαση η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων για χρήση στοχευμένης διαφήμισης.

    Ακόμα, η έρευνα έδειξε πως οι εφαρμογές αυτές μπορούν και καταγράφουν δεδομένα χρηστών, συνδέοντας το Advertising ID του χρήστη με άλλες πληροφορίες στη συσκευή του που δεν μπορούν να περιοριστούν με διαφορετικό τρόπο. Το Advertising ID είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται για την προώθηση προσωποποιημένων διαφημίσεων στο χρήστη και παρόλο που η Google προτείνει μόνο της χρήση αυτής της λειτουργίας, λιγότερο από το 1/3 των εφαρμογών που συλλέγουν πληροφορίες κάνουν αποκλειστική χρήση του Advertising ID. Με άλλα λόγια, οι υπόλοιπες εφαρμογές αξιοποιούν όλους τους πιθανούς τρόπους συλλογής προσωπικών δεδομένων.

    Η ιστοσελίδα CNET αναφέρει πως μερικές από τις δημοφιλής εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν ακολουθούν τις οδηγίες της Google. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές είναι τα Angry Birds, Audiobooks by Audible, Flipboard και Clean Master.

    Σε απάντηση της η Google είπε πως έχει ξεκινήσει δική της έρευνα και σκοπεύει να λάβει μέτρα ώστε να μην συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, αποφεύγοντας να διευκρινίσει τον αριθμό των εφαρμογών που επηρεάζονται ή το πώς σκοπεύει να ενεργήσει για την αντιμετώπιση τους.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles