20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Φυλακισμένοι στην Αγγλία μπορεί να λάβουν iPads για επιμορφωτικούς λόγους

    11122015_iPad_Pro_9-780x585

    Ένα νέο σχέδιο που προτάθηκε στην Αγγλία από το υπουργείο δικαιοσύνης θέλει φυλακισμένους να λαμβάνουν iPads έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους ενώ παράλληλα θα τα χρησιμοποιούν και για επιμορφωτικούς σκοπούς αναβαθμίζοντας τα επίπεδα της γνώσης που λαμβάνουν από τα σωφρονιστικά ιδρύματα.

    “Οι φυλακισμένοι περνάνε πολύ χρόνο μέσα σε ένα κελί και θέλουμε αυτό τον χρόνο τους να τον κάνουμε πιο δημιουργικό. Θα πρέπει να βλέπουν ένα δάσκαλο μια φορά την εβδομάδα αλλά το ιδανικό είναι να επιμορφώνονται και στον δικό τους χρόνο μέσα στο ίδιο το κελί” ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος ενός από τα σωφρονιστικά ιδρύματα.

    Το υπουργείο δικαιοσύνης από την πλευρά του τονίζει πως θα πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει πως οι κρατούμενοι δεν θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τα θύματα τους ή κάποιον μη εγκεκριμένο χρήστη.

    Τελική απόφαση και νομοσχέδιο για αυτό τον σκοπό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και δει την έγκριση επίσημα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles