19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το Xiaomi Mi Mix δείχνει τι μπορεί να είναι εφικτό με το iPhone 8 [Videos]

    mi-mix

    H Xiaomi είχε να μας παρουσιάσει σήμερα μία καινοτόμα πρόταση, βγαλμένη ίσως από το μέλλον των κινητών μας τηλεφώνων. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ονομάζεται Xiaomi Mi MIX και είναι σχεδιασμένο από το Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck.Είναι μία συσκευή με κεραμική κατασκευή και 91,3% screen-to-body ratiο, που, όπως διαβάζουμε, θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, μετά από δύο χρόνια σχεδιασμού.

    Σχεδόν όλη του η πρόσοψη είναι οθόνη αφής (6,4 ιντσών και με ανάλυση 2040×1080 pixels) ενώ σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά το Xiaomi Mi Mix διαθέτει Snapdragon 821 processor,4GB RAM/128GB storage (ή 6GB RAM / 256GB storage στην Pro έκδοση), κάμερες 16 και 5MP, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας υπερήχων στο πίσω μέρος του, υποδοχή USB Type-C καθώς και μπαταρία 4.400mAh με τεχνολογία Quick Charge 3.0. Το λειτουργικό του είναι το Android 6.0 Marshmallow με MIUI 8.

    the-xiaomi-mi-mix-goes-official-640x320

    Γυρνώντας στο στρατόπεδο της Apple έχουν ήδη δει μια σειρά από iPhone 8 concepts που δείχνουν μια συσκευή χωρίς bezels αλλά η Xiaomi σήμερα μας έδειξε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

    Το Mi Mix έχει πολύ παρόμοιες διαστάσεις με το iPhone 7 αλλά καταργώντας τα bezels σχεδόν εξ ολοκλήρου κατάφερε να ενσωματώσει σε αυτές μια οθόνη 6.7 ιντσών – μια πολύ μεγάλη βελτίωση από τον στόχο που φέρετε να έχει η Apple και να είναι η 5.8 ίντσες.

    Η Xiaomi επίσης έδειξε πως με αυτή την συσκευή ξεπέρασε τα προβλήματα ενός σχεδιασμού χωρίς bezels.

    O σχεδιαστής του δε είναι ο ίδιος άνθρωπος που σχεδίασε το φανταστικό γιοτ του Steve Jobs – Δείχνει λοιπόν και αυτό με τον τρόπο του κάτι αν μη τι άλλο.

    https://www.youtube.com/watch?v=uiutj90dqAU

    Επίσης η Apple μετά την αλλαγή του μηχανικού Home Button σε ψηφιακού φαίνεται να θέλει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση με τα Bloomberg, WSJ και NYT να αναφέρουν πως η ενσωμάτωση του πίσω από την οθόνη θα γίνει στα 2017 μοντέλα.

    Συνεχίζοντας ο αισθητήρας απόστασης που ανιχνεύει πότε η συσκευή είναι κοντά στο αυτί του χρήστη στο Mi Mix μεταμορφώθηκε σε έναν τεχνολογίας υπερήχων πίσω από την οθόνη. Μια παρόμοια στρατηγική έχουμε δει πρόσφατα και σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple.

    Μπορεί λοιπόν σήμερα η Xiaomi να μας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να μας ετοιμάζει η Apple για τα επερχόμενα iPhone του χρόνου!

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles