16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το Skype προσθέτει το εφέ θαμπώματος φόντου στις βιντεοκλήσεις

    Η Λειτουργία Πορτραίτου του iPhone, η οποία τεχνητά θολώνει το φόντο κατά τη λήψη φωτογραφιών, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της εφαρμογής της κάμερας. Τώρα το θάμπωμα του φόντου είναι διαθέσιμο στις ζωντανές κλήσεις βίντεο που πραγματοποιούνται μέσω Skype.

    Η Microsoft λέει ότι η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές με Mac, Windows και Linux. Λόγω του ότι μόλις ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα ίσως να χρειαστεί να δείξετε λίγη υπομονή μέχρι να την δείτε και μόνοι σας.

    “Έχουμε ζήσει όλοι κάποιες από αυτές τις στιγμές: Είστε έτοιμοι να καλέσετε μέσω Skype τους γονείς σας και τα ρούχα σας είναι πίσω σας παντού ή πρόκειται να μιλήσετε με έναν δυνητικό επενδυτή και το επιχειρηματικό σας σχέδιο βρίσκεται σε έναν πίνακα από πίσω σας, ή παίρνετε μέρος σε ζωντανή συνέντευξη και το αξιολάτρευτο παιδί σας μπαίνει στο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές στιγμές της ζωής που μπορεί να σας εμποδίσουν να είστε εσείς το επίκεντρο μιας βιντεοκλήσης και γι ‘αυτό εισάγουμε την δυνατότητα θαμπώματος φόντου στις βιντεοκλήσεις μέσω Skype.”

    “Το θάμπωμα φόντου στο Skype είναι παρόμοιο με τη θόλωση φόντου στο Microsoft Teams. Σας απαλλάσει από το άγχος της ενεργοποίησης του βίντεό σας και θέτει την εστίαση εκεί όπου ανήκει, σε σας! Με μια απλή εναλλαγή, ή δεξί κλικ ή ακόμα και μέσω των ρυθμίσεων του Skype, το φόντο σας θα είναι άμεσα θαμπωμένο, αφήνοντας μόνο εσάς ως το μοναδικό σημείο εστίασης.”

    “Το θάμπωμα φόντου στο Skype και στο Teams χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) – ειδικά προσαρμοσμένη στην ανίχνευση της ανθρώπινης φιγούρας – για να σας κρατάει εστιασμένο κατά τη διάρκεια της κλήσης σας. Αυτή η τεχνολογία είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένη για να ανιχνεύει τα μαλλιά, τα χέρια και τα χέρια σας, κάνοντας μια βιντεοκλήση με θάμπωμα φόντου, τόσο χαλαρή και εύκολη όσο μια κανονική κλήση βίντεο.”

    Για να το χρησιμοποιήσετε, ξεκινήστε μια κλήση βίντεο και στη συνέχεια τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί βίντεο. Το ‘Blur my background’ θα εμφανιστεί στη συνέχεια ως επιλογή και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε και αν η δυνατότητα θαμπώματος φόντου στο Skype θα γίνει διαθέσιμη και για τις κλήσεις μέσω κινητού.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles