16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το Oculus Rift SDK έγινε επιτέλους διαθέσιμο και για το OS X

    talk2

    Τα Oculus Rift headsets μπορεί σύντομα να αποτελέσουν το next big thing του μέλλοντος, και έτσι αν και λίγο καθυστερημένα οι Mac προγραμματιστές από σήμερα μπορούν να τοποθετήσουν τις εφαρμογές τους μέσα στο Rift.

    Το Oculus Rift είναι μία συσκευή που φοριέται στο κεφάλι, σαν μάσκα. Λαμβάνοντας δύο εικόνες ανεξάρτητα επεξεργασμένες από έναν υπολογιστή, τις προβάλει μέσω στερεοσκοπικών φακών, που αποτελούν τον πιο φυσικό τρόπο προβολής τρισδιάστατου περιεχομένου. Η εμπορική έκδοσή του θα εντοπίζει τον προσανατολισμό, τη θέση και την κίνηση του κεφαλιού στο χώρο και θα προσαρμόζει την οπτική σε τόσο μικρό χρόνο που την κάνει να μοιάζει εντελώς φυσιολογική.

    Σήμερα λοιπόν η Oculus ανακοίνωσε και επίσημα την υποστήριξη του OS X στην νέα Oculus SDK 0.4.1 beta. Το επόμενης γενιάς εικονικής πραγματικότητας headset παρόλο που υποστήριζε παιχνίδια σε Mac δεν επέτρεπε στους προγραμματιστές να τα δημιουργήσουν σε Mac. Αυτό το παράδοξο πλέον ανήκει στο παρελθόν και έτσι οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους από την άνεση του Mac τους αντί να χρειάζεται να προγραμματίζουν μια Mac εφαρμογή σε ένα Windows μηχάνημα.

    Οι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν το νέο SDK δωρεάν στο Oculus VR Developer Center.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles