18.4 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Το “Marzipan” φημολογείται ότι θα επεκταθεί σε εφαρμογές iPad και iPhone για τα Mac

    Το “Marzipan” είναι η κωδική ονομασία για τις UIKit εφαρμογές στο Mac. Οι παραδοσιακές Mac εφαρμογές είναι χτισμένες με το AppKit, κάτι που γινόταν επί της εποχής του Steve Jobs πίσω στην Next. Με το Marzipan ο στόχος είναι το άνοιγμα της δημιουργίας εφαρμογών για Mac στην κοινότητα του iOS. Μέχρι στιγμής η Apple έχει δημιουργήσει μερικές Marzipan εφαρμογές όπως αυτές των News, Voice Recorder, Stocks και Home στο macOS Mojave.

    Φέτος υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα ανοίξει αυτό το framework στους προγραμματιστές της τον Ιούνιο στο καθιερωμένο WWDC. Αλλά αυτό θα είναι μόνο η αρχή.

    Ο Mark Gurman, γράφει στο Bloomberg:

    “Αργότερα φέτος η Apple σχεδιάζει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να κάνουν port τις iPad εφαρμογές τους στους Mac υπολογιστές μέσω ενός νέου λογισμικού πλαισίου το οποίο η εταιρεία θα κάνει διαθέσιμο το νωρίτερο αυτό τον Ιούνιο στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της. Οι προγραμματιστές θα πρέπει πάρα αυτά να δημιουργούν ξεχωριστές εκδόσεις των εφαρμογών τους στα iOS και Mac App Stores, αλλά το νέο αυτό Kit σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να γράφουν δύο φορές τον κώδικα της εφαρμογής τους. Το 2020 η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το Kit έτσι ώστε και iPhone εφαρμογές να μπορούν να μετατραπούν σε Mac εφαρμογές με τον ίδιο τρόπο. Το 2021 οι προγραμματιστές θα μπορούν να ενοποιήσουν τις iPhone, iPad και Mac εφαρμογές σε αυτό που είναι γνωστό ώς ένα “μοναδικό binary”. Αυτό σημαίνει πως οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται να στέλνουν την δουλειά τους σε διαφορετικά App Stores και έτσι οι iOS εφαρμογές θα μπορούν να γίνουν λήψη απευθείας σε Mac υπολογιστές – Κάτι το οποίο θα σημαίνει πως θα έχουμε και ένα κοινό App Store για όλες τις συσκευές της Apple “

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles