14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το Haptic feedback – γραμμική ανάδραση θα έρθει στο iPhone 6;

    iphone6render

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του MacRumours η Apple ίσως για πρώτη φορά ενσωματώσει την τεχνολογία του Haptic feedback ή γραμμικής ανάδρασης αν προτιμάτε στα επερχόμενα iPhone 6.

    Η πηγή της εν λόγω είδησης είναι το Κινεζικό site Laoyaoba (Google Translate, via GforGames) το οποίο επικαλούμενο πηγές κοντά στην Apple αναφέρει πως το iPhone 6 θα έχει έναν νέο κινητήρα γραμμικής ανάδρασης στο εσωτερικό του ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται μικρές δονήσεις ανάλογα την εφαρμογή και τα διάφορα σενάρια χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία της οθόνης. Μάλιστα αναφορά γίνεται και στο κόστος μιας και ο νέος κινητήρας δόνησης θα στοιχίζει 3 φορές περισσότερο από τον αντίστοιχο που βρίσκουμε σήμερα στο iPhone 5S.

    H Αpple εδώ και πολύ καιρό έχει δείξει το ενδιαφέρον της για αυτή την τεχνολογία έχοντας μάλιστα καταθέσει και συγκεκριμένη πατέντα το 2009. Η πατέντα παρουσίαζε την ιδέα του οι χρήστες να αισθάνονται τα διάφορα στοιχεία μια web σελίδας μέσω της γραμμικής ανάδρασης.

    Σίγουρα πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνολογία που μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μόνο στα χειριστήρια στις κονσόλες – πχ όταν ένα χειριστήριο δονείτε ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού ή για να προειδοποιήσει τον χρήστη πως κάτι θα συμβεί.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles