22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το νέο MacBook της Apple: Καινούργιες τεχνολογίες, πολύ λεπτός σχεδιασμός και μια θύρα σύνδεσης!

    new-macbook.0.0

    Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν τελικά για την εμφάνιση ενός 12″ MacBook με Retina οθόνη.

    Η Apple μας παρουσίασε στο σημερινό της event ένα 12″ MacBook με Retina οθόνη. Η Retina οθόνη του νέου MacBook έχει μια ανάλυση 2304 Χ 1440 Pixel με μια διαγώνιο των 12″. Τα περιθώρια γύρο από την οθόνη είναι πολύ στενά. Είναι το πιο λεπτό MacBook όλων των εποχών και ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό.

    9k_.0

    Το trackpad, τώρα πλέον ονομάζεται Force Touch trackpad, αποχαιρετά τον μηχανικό σχεδιασμό και την θέση του παίρνει ένα πιο εξελιγμένο trackpad με 4 αισθητήρες και “Haptic Engine” όπως το Apple Watch. Επίσης έχει ανακατασκευαστεί και το πληκτρολόγιο.

    sfgdfgsf.0

    Στις χρωματικές επιλογές η Apple “δανείζεται” τα χρώματα των i-συσκευών της (iPhone – iPad), οπότε το MacBook με Retina οθόνη θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα, το Spacegrey, το Gold και το Silver. Αυτό που θα μας λείψει από το νέο MacBook είναι το φωτεινό μηλαράκι στο πίσω μέρος της οθόνης, το οποίο έπεσε θύμα του λεπτού σχεδιασμού.

    overview_colors_large_2x.0

    https://www.youtube.com/watch?v=5-e7NFINJas

    Το νέο MacBook θα έχει στο εσωτερικό του τους νέους επεξεργαστές της Intel : Intel Core M Broadwell (Dual Core), οι οποίοι έρχονται χωρίς μηχανικούς ανεμιστήρες. Όπως έχουμε συνηθίσει από την Apple, το εσωτερικό του νέου MacBook έχει ανασχεδιαστεί πλήρως. Σε αυτήν την περίπτωση του νέου MacBook έχει ανασχεδιαστεί ακόμα και η μπαταρία του, η οποία έχει προσαρμοστεί στο μικρό design έτσι ώστε να μην υστερεί καθόλου σε αυτονομία, η οποία φτάνει τις 9 ολόκληρες ώρες.

    new-macbook-battery-life

    new-MackBook-logic-board

    Όπως το γνωρίζουμε από το MacBook Air η συνδεσιμότητα με τον  έξω κόσμο γίνεται μέσω ασύρματων τεχνολογιών. Στην περίπτωση του νέου MacBook έχουμε WLAN 802.11ac και Bluetooth 4.0.  Στην συνδεσμολογία έχουμε μόνο μια USB-C θήρα η οποία χρησιμεύει για την φόρτιση καθώς και την σύνδεση με άλλα περιφερειακά εξαρτήματα.  Είδη έχουν κυκλοφορήσει αντάπτορες USB, VGA, HDMI και DisplayPort για να διευκολύνουν την συνδεσμολογία.

    New-Generation-of-Macs-in-2015

    usbconnector.0.0

    To Retina MacBook θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Απριλίου 2015. Όσο για τις τιμές, το βασικό μοντέλο με 1.1 GHz dual-core Intel Core M επεξεργαστή (Turbo Boost speeds up to 2.4 GHz), 8GB μνήμη, 256GB flash storage και Intel HD Graphics 5300 ξεκινάει στα $1,299. Το πιο αναβαθμισμένο μοντέλο με 1.2 GHz dual-core Intel Core M (Turbo Boost speeds up to 2.6 GHz), 8GB μνήμη, 512GB flash storage και Intel HD Graphics 5300 ξεκινάει στα $1,599.

    new-macbook-price

     Εσείς θα το αγοράσετε???

    Σχολιασμός στο Φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles