17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τι να περιμένουμε από την Apple το 2014

    wallsfeed-com

    To 2013 πλέον αποτελεί παρελθόν και πλέον ξεκινήσαμε από σήμερα την πορεία μας στο 2014. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν για ακόμη μια φορά να  φουντώνουνε οι φήμες για το τι μας επιφυλάσσει η Apple για μέσα στον νέο αυτό χρόνο.

    Αν και δύσκολο πλέον να έχουμε μια μεγάλη έκπληξη από την εταιρεία σίγουρα υπάρχουν μια σειρά προϊόντων για τα οποία η Apple έχει καλά φυλαγμένα τα χαρτιά της.

    Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με αυτά που περιμένουμε να δούμε καθώς και τι πιθανότητες υπάρχουν για κάτι τέτοιο.

    Ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη – Πιθανότητα υλοποίησης 90%

    nikola-cirkovic

    Ο Steve Jobs ήταν υπέρμαχος των 3.5 ιντσών οθονών μιας και πίστευε πως ήταν το ιδανικό μέγεθος για να κάνει την συσκευή χρηστική ενώ με δηλώσεις του τόνιζε πως δεν θα αγοράσει ποτέ κανείς ένα iPhone το οποίο δεν μπορεί ο χρήστης να το κρατήσει με το ένα του χέρι περιμετρικά. Πολύ αυστηρός ήταν επίσης με την αναλογίες του iPad. Άλλοι κατασκευαστές όμως απέδειξαν πως η εντύπωση που είχε ο Steve ήταν λάθος ενώ από την άλλη η Apple πλέον πουλάει περισσότερα iPad Mini από ότι iPads.

    H Apple στο μέγεθος της οθόνης παραμένει συντηρητική, έχοντας κάνει μια μικρή αναβάθμιση από τις 3.5 ίντσες του iPhone 4S στις 5 ίντσες του iPhone 5 και 5S. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και όλα τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς έχουν μεγαλύτερες οθόνες. HTC One και Moto X: 4.7 ίντσες. Nexus 5: 4.95 ίντσες. Samsung S4: 5 ίντσες. LG G2: 5.2 ίντσες. Χωρίς να αναφέρουμε την κατηγορία Phablets που εκεί η 5.7 ίντσες του Galaxy Note 3 δεν ενόχλησαν τους χρήστες και έκαναν το εν λόγω Phablet την μεγαλύτερη επιτυχία της Samsung με ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως.

    Η Apple πάντα έχει μια διαφορετική νοοτροπία και κάνει αυτά που πιστεύει η ίδια κάνοντας αλλαγές μόνο αν νομίζει ότι θα παρουσιάσει κάτι καλύτερο. Έτσι θα μπορούσε να συνεχίζει να υποστηρίζει τις 4 ίντσες. Το iPad Mini όμως είναι μια απόδειξη με τεράστια μάλιστα κέρδη που αποδεικνύει πως κάποια στιγμή η Apple πρέπει να ακολουθεί τον ανταγωνισμό.

    Έτσι λοιπόν αναμένουμε το 2014 να είναι η χρονιά που θα δούμε μια μεγαλύτερη οθόνη σε ένα iPhone.

    H φήμες θέλουν την Apple να πειραματίζεται με 4.8 ίντσες και 6 ίντσες οθόνες. Συγκεκριμένα το Bloomberg τον περασμένο μήνα αποκάλυψε πως η Apple εστιάζει σε δύο μοντέλα ένα με 4.7 ιντσών οθόνη και ένα με 5.5 ίντσες οθόνης αναφέροντας πως και τα 2 ίσως κυκλοφορήσουν.

    Γνωρίζοντας τον συντηρητικό χαρακτήρα της Apple κάτι τέτοιο δεν νομίζουμε πως θα γίνει και όχι δεν περιμένουμε, όχι ακόμη τουλάχιστον ένα Phablet από την Apple. Αυτό που αναμένουμε να δούμε είναι ένα iPhone, iPhone 6, με μια οθόνη μεταξύ των 4.7 με 5 ιντσών.

    Ένα μεγαλύτερο iPad – Πιθανότητα υλοποίησης 75%

    1291

    Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μια σειρά φημών που επιμένουν πως η Apple έχει στο άμεσο μέλλον να μας παρουσιάσει ένα iPad με μεγαλύτερη οθόνη. Υπάρχουν διαφορετικές ίντσες που ακούγονται αλλά η πλειοψηφία των φημών εστιάζει σε ένα iPad με 12.9 ίντσες.

    Το όνομα μάλιστα ενός τέτοιου iPad μπορεί να είναι “Maxi” ή “Pro” ενώ κάποιοι εικάζουν πως ίσως είναι ακόμη και dual boot, ικανό δηλαδή για να μπορεί να τρέχει τόσο το iOS όσο και το OS X.

    Με αυτή την κίνηση της η Apple θα θέλει να στοχεύσει συγκεκριμένο κοινό και συγκεκριμένα τον χώρο της εκπαίδευσης.

    Πιστεύουμε πως ίσως η Apple να κάνει μια τέτοια κίνηση και έτσι να μας παρουσιάσει ένα iPad με 12.9 ιντσών οθόνη, όχι δεν βλέπουμε σε καμιά περίπτωση να είναι dual boot, αλλά ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ιδανικός για μια τέτοια συσκευή. Αν την δούμε αναμένουμε την Apple να μην την λανσάρει στις αρχές του 2014 αλλά μάλλον προς το τέλος του.

    Οθόνη Thunderbolt 4K ανάλυσης – Πιθανότητα υλοποίησης 90%

    4k

    Με την έλευση του Mac Pro και με την τεράστια ζήτηση που σημειώνει πάρα το υψηλό του κόστος αναμένουμε την Apple σύντομα να παρουσιάσει και την δική της λύση για την οθόνη του εν λόγω μηχανήματος ρίχνοντας στην αγορά μια οθόνη Thunderbolt 4K. O μόνος λόγος που το έχει καθυστερήσει μέχρι στιγμής πιστεύουμε πως είναι το κόστος μιας και σίγουρα θα θέλει να την ρίξει στην αγορά φτηνότερα από και κάτω από τις $5000.

    Αναμένουμε τις τιμές των 4Κ οθονών να πέσουν στο εύρος των $1500-2000 προς το τέλος του χρόνου και σίγουρα τότε θα είναι η καταλληλότερη περίοδος για να παρουσιάσει η Apple την δική της λύση για την οθόνη του Mac Pro.

    Τηλεόραση Apple 4Κ – Πιθανότητα υλοποίησης 50%

    martin-hajek

    Η Apple πλέον μας έχει συνηθίσει στο να λανσάρει κάτι τελείως διαφορετικό κάθε χρόνο. Ο ίδιος ο Tim Cook ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Κοιτάμε μπροστά στο 2014 με κάποια πολύ μεγάλα πλάνα που πιστεύουμε πως οι καταναλωτές μας θα λατρέψουν”

    Το γεγονός να αναφέρεται σε μια αναβάθμιση μιας ήδη υπάρχουσας κατηγορίας δεν ευσταθεί και έτσι περιμένουμε κάτι νέο και τελείως διαφορετικό. Αν η Apple μέσα στο 2014 λανσάρει την δική της 4Κ οθόνη αυτό θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση μιας τηλεόρασης από την εταιρεία.

    Σαν εταιρεία ξέρουμε πως κάνει πάντα προσεκτικές κινήσεις και έτσι η μεταφορά της εταιρείας από τους υπολογιστές στην βιομηχανία των κινητών και μετέπειτα στην διασκέδαση σαλονιού θα είναι ένα τεράστιο άλμα. Μέχρι στιγμής έχει δείξει όλα τα σημάδια πως ετοιμάζετε για κάτι τόσο μεγάλο αλλά παράλληλα θα πάρει και τον χρόνο της μέχρι όλα τα στοιχεία ενός τέτοιου λανσαρίσματος να είναι ιδανικά. Έτσι πιστεύουμε πως θα δούμε μια τηλεόραση από την Apple αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως αυτό θα γίνει του χρόνου.

    Υπάρχει μεγάλη φημολογία για την διεπαφή μιας τέτοιας τηλεόρασης με την τεχνολογία της Siri αλλά και των χειρονομιών από απόσταση να είναι τα πρώτα στην λίστα. Πιστεύουμε πως η Siri θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της αλλά δεν θα βασίζεται το σύστημα πάνω σε αυτό και έτσι ο ρόλος της θα είναι ανάλογος με αυτόν που έχει και στο iPhone με την έννοια πως ο χρήστης θα έχει την ικανότητα να την ενεργοποιεί και απενεργοποιεί ανάλογα.

    Επίσης η δυνατότητα χειρονομιών θα είναι κάτι επίσης που μάλλον θα δούμε ως μέρος της νοημοσύνης της τηλεόρασης και της ικανότητας της να αναγνωρίζει τον χρήστη ή τους χρήστες στον χώρο και να μπορεί να δημιουργεί ξεχωριστές διεπαφές μαζί τους.

     

    iWatch – Πιθανότητα υλοποίησης 90%

    esben-oxholm

    Οι αποδείξεις πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα έξυπνο ρολόι που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της εταιρείας στο χώρο των wearables είναι ήδη εδώ. Ο ίδιος ο Tim Cook είναι μεγάλος fun του Nike fuelband ενώ παράλληλα είναι και μέλος τους συμβουλίου της Nike ενώ δεν παρέλειψε το 2013 να δηλώσει ενθουσιασμένος σε μια τέτοια ιδέα.

    “Νομίζω πως ο καρπός είναι ενδιαφέρον ιδέα. Είναι πολύ πιο φυσική τοποθεσία. Για να δουλέψει κάτι στον καρπό θα πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους να πιστέψουν γιατί πρέπει να φοράνε μια τέτοια συσκευή. Ο χώρος και η τεχνολογία των αισθητήρων είναι έτοιμος να εκραγεί”

    Επίσης η Apple έχει ξεκινήσει μια σειρά προσλήψεων που δείχνουν ένα τέτοιο προϊόν. Το Φεβρουάριο είχε διαρρεύσει πως η Apple έχει πάνω από 100 τεχνικούς να δουλεύουν πάνω στην συγκεκριμένη ιδέα ενώ τον Αύγουστο προσέλαβε τον δημιουργό του Nike Fuelband Jay Blahnik, που με την είσοδο του στην Apple βρήκε ήδη τον πρώην Nike design director Ben Shaffer που είχε ενσωματωθεί στην Apple ένα μήνα νωρίτερα.

    Η εμφάνιση επίσης του νέου μικροεπεξεργαστή M7 είναι ακόμη ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η Apple δεν θέλει να κάνει το τεράστιο λάθος της Samsung με το δικό της smartwatch και έτσι η αυτονομία και ο σχεδιασμός είναι τα 2 στοιχεία που μάλλον έχουν καθυστερήσει την είσοδο της λύσης της Apple στην αγορά.

    Πιστεύουμε όμως πως το 2014 θα είναι η εποχή που θα το δούμε με την Apple να μας παρουσιάζει και να προσπαθεί να μας πείσει πως το iWatch είναι κάτι που είναι χρήσιμο για τον καθένα ενώ όλοι θα πρέπει να το φοράμε στον καρπό του χεριού μας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles