22.3 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Τι κρύβει το μέλλον για το tvOS και το Apple TV;

    apple-tv-4-2015-9

    Αυτό που κάποτε η Apple αποκαλούσε hobby έχει λάβει ιδιαίτερη στοχοποιήση τον τελευταίο χρόνο και αυτό δεν είναι άλλο από το Apple TV. Το tvOS 10 έφερε το νέο Dark Mode ενώ η έκδοση 10.1 εμφάνισε για πρώτη φορά την νέα TV εφαρμογή της Apple.

    Οι φήμες πραγματικά οργιάζουν και θέλουν την Apple να φέρνει το δικό της μπουκέτο υπηρεσιών και περιεχομένου στο Apple ΤV και με αυτό ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια ματιά για το τι μπορεί να κρύβει το μέλλον για αυτή την συσκευή της Apple.

    Αρχικά το γεγονός πως δεν είχαμε μια hardware αναβάθμιση πέρυσι μπορεί να δείχνει πως η Apple δεν το έβαλε σαν προτεραιότητα αλλά η αναβαθμίσεις που κάνει στο λογισμικό του δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

    Με το tvOS 10 η Apple έφερε το Dark Mode, μια πιο έξυπνη αναζήτηση για την Siri, νέο σχεδιασμό για το Apple Music και έλεγχο για τα αξεσουάρ του HomeKit. Εν συνεχεία είχαμε το tvOS 10.1 που έφερε και αυτό την νέα εφαρμογή TV.

    H Apple επίσης δουλεύει πάνω σε δικό της περιεχόμενο ενώ οι φήμες κάθε χρόνο δείχνουν και το λανσάρισμα μιας νέας streaming υπηρεσίας. Η πρόσφατη μάλιστα πρόσληψη του Amazon Fire TV υπευθύνου Twerdahl δείχνει αν μη τι άλλο πως η Apple σκέφτεται σοβαρά την ψυχαγωγία του σαλονιού.

    Εφαρμογή TV

    apple-tv-app-1

    Μια νέα αναφορά από το Bloomberg αναφέρει πως η εφαρμογή TV στην τωρινή της έκδοση είναι μια απλή έκδοση του τι είχε στα σχέδια της η Apple. Αρχικά η εφαρμογή είχε σχεδιαστεί για να γίνει ένα portal για να μπορεί να μπαίνει ο χρήστης και να έχει πρόσβαση σε μια σειρά από περιεχόμενο όπως αθλητικά και σειρές. Αυτό όμως ποτέ δεν έγινε μιας και οι συμφωνίες της Apple με τα κανάλια περιεχομένου δεν ολοκληρώθηκαν.

    Παρά το γεγονός αυτό η εν λόγω εφαρμογή αποτελεί μια απόδειξη πως η Apple θέλει να φέρει μια πιο κεντρική εμπειρία βίντεο στους χρήστες της. Η εφαρμογή απλοποιεί την εμπειρία θέασης ενώνοντας μια σειρά από streaming υπηρεσίες. Μάλιστα η Apple στο μέλλον θα μπορέσει να προσθέσει και άλλες streaming υπηρεσίες ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως η εφαρμογή σύντομα θα βγει και εκτός Αμερικής και θα έρθει και στην Ευρώπη.

    Υπηρεσία Streaming 

    Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα επόμενα βήματα της Apple για το Apple TV είναι η ενσωμάτωση μιας δικής της streaming υπηρεσίας. Οι πιο πρόσφατες αναφορές από το Bloomberg μιλούν για μια streaming υπηρεσία περιεχομένου με μια συνδρομή περί τα $30 το μήνα. Αυτό βέβαια φαίνεται να έχει κολλήσει ακόμη μια φορά στην ασυμφωνία μεταξύ της Apple και τον εταιρειών περιεχομένου. Αυτό βέβαια έδωσε το έναυσμα σε πολλές εταιρείες περιεχομένου να δημιουργήσουν τις δικές τους  streaming υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το DirectTVNow.

    Η Apple από την πλευρά της δήλωσε πως δεν έχει καμιά σημασία για αυτούς μια τέτοια κίνηση και πως περιμένουν πως αυτές οι νέες streaming υπηρεσίες θα γίνουν διαθέσιμες μέσω του Apple TV, iPhone και iPad.

    Whether we’re providing it or somebody else is, it really doesn’t matter to us. What we’re trying to do is build the platform that allows anybody to get content to consumers. If a Time Warner [Cable] or a DirecTV wants to offer a bundle themselves, they should do it through Apple TV and iPad and iPhone.

    Έτσι λοιπόν δεν είναι σίγουρο τι σκοπούς έχει η Apple σε αυτό τον χώρο και αν θα δούμε κάποια στιγμή από την εταιρεία μια Apple TV streaming υπηρεσία.

    Περιεχόμενο 

    apple-music-carpool

    Τους τελευταίους μήνες έχουμε και μια πολύ μεγάλη έντονη φημολογία πως η Apple θα παρουσιάσει δικό της περιεχόμενο. Μπορεί λοιπόν η εταιρεία να μην πάει στην λύση μιας streaming υπηρεσίας αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να παράγει τις δικές της τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με την The Wall Street Journal να τονίζει πως ίσως φέτος δούμε και την έναρξη αυτής της δραστηριότητας της Apple.

    Επίσης η Apple έχει ήδη δημιουργήσει δύο show που σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε με αυτά να είναι το Carpool Karaoke και το Planet of the Apps.

    In terms of original content, we have put our toe in the water doing some original content for Apple Music, and that will be rolling out through the year.”

    Siri

    atv_siri-query-superbowl_-screen

    Υπάρχουν έντονες φήμες πως η Apple ετοιμάζει μια νέα συσκευή που θα συναγωνιστεί το Amazon Echo και άλλες παρόμοιες συσκευές. Μέχρι να επαληθευτεί κάτι τέτοιο το Apple TV σίγουρα κάποια στιγμή θεωρήθηκε από την Apple ως μια ψηφιακή βοηθός για το σπίτι με την ενσωμάτωση της Siri. Πρόσφατη αναφορά έκανε λόγο πως το μικρόφωνο που βρίσκουμε στο Siri χειριστήριο του Apple TV αρχικά ήταν να ενσωματωθεί στο κουτί του Apple TV. H Apple για αρχή το μετάνιωσε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε μελλοντικές εκδόσεις του Apple TV κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πραγματικότητα.

    HomeKit

    Το tvOS 10 έφερε τον έλεγχο του Homekit μέσω Siri στο Apple TV. Έτσι με το Siri χειριστήριο οι χρήστες μπορούν εύκολα και άνετα να ελέγξουν τα Homekit αξεσουάρ τους.

    Επίσης και με την τελευταία αναβάθμιση έχουμε την δυνατότητα τα αξεσουάρ του έξυπνου σπιτιού που είναι συμβατά με το HomeKit να μπορούν να παραμετροποιούντε αυτόματα μέσω του Apple TV.

    Το μόνο λοιπόν που μένει να δούμε είναι την εφαρμογή Home να κάνει την εμφάνιση της και στο tvOS και έτσι το Apple TV να αποτελέσει το ιδανικό Homekit Hub για το σπίτι σας.

    Hardware Αναβαθμίσεις 

    Η πιο εύκολη αναβάθμιση που μπορεί να σκεφτεί κάποιος και που μάλλον θα δούμε είναι η υποστήριξη 4Κ βίντεο. Πρόσφατη εξάλλου αναφορά κάνει λόγο πως η Apple ήδη δουλεύει πάνω σε ένα νέο 4K Apple TV που μπορεί να το δούμε να κυκλοφορεί φέτος.

    Επίσης μην σας κάνει εντύπωση αν δούμε την Apple να ενσωματώνει έναν Airport router μέσα στο Apple TV μιας και όπως είπαμε σκοπός της Apple είναι να προάγει αυτή την συσκευή ως ένα media και HomeKit Hub για το σπίτι σας.

    Μακρινό όνειρο και ένα από τα όνειρα του Steve Jobs είναι η παρουσίαση μιας φυσικής Apple τηλεόρασης αλλά για αυτό έχουμε πολύ μέλλον ακόμη και καμιά ένδειξη πως η Apple δουλεύει πάνω σε κάτι τέτοιο…. όχι τουλάχιστον ακόμη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles