20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι θα θέλαμε να δούμε από την Apple το 2015

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.27.29

    Με το 2014 να μας αποχαιρετάει σε ελάχιστες ώρες από τώρα είναι πολλά που θα θέλαμε να ευχηθούμε για το 2015. Όπως πάντα από την Apple θέλουμε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και τα καλύτερα προϊόντα.

    Ας είμαστε όμως λίγο λογικοί και ας σκεφτούμε τι μπορεί να μας φέρει η Apple την νέα αυτή χρονιά.

    iPhone

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.29.16

    Σίγουρα το 2015 περιμένουμε την σειρά S με μια καλύτερη κάμερα για ακόμη πιο εντυπωσιακές λήψεις, φυσικά μια αναβάθμιση στο hardware (κρυφή ευχή να έχουμε 2GB μνήμης), ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα θέλανε και ένα iPhone 6 mini. Για το τελευταίο έχουμε αρκετές φήμες και ίσως η Apple θέλει να δοκιμάσει ακόμη μια φορά την τύχη της μετά τα iPhone 5C. Οι οθόνες από ζαφείρι ίσως για ακόμη μια χρονία να μην ενσωματωθούν αλλά είμαστε σίγουροι πως τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα έχουν αυτό το κάτι ή και περισσότερα για να μπορούμε να πούμε για ακόμη μια χρονιά πως είναι τα καλύτερα iPhone που δημιούργησε ποτέ η Apple.

    Πιθανά χαρακτηριστικά του iPhone 6S

    • A9 processor
    • Dual-lens DSLR-quality camera
    • Ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 6
    • 16 GB, 64 GB, και 128 GB αποθηκευτικού χώρου
    • Gold, Silver, και Space Gray χρώματα

    iPad

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.31.10

    Το σίγουρο είναι πως το iPad δέχτηκε και θα δεχτεί μεγάλες πιέσεις. Ακόμη και από το εσωτερικό της Apple με τα iPhone 6 Plus. Ένα μεγαλύτερο iPad που φημολογείται εδώ και καιρό ίσως γίνει εφικτό και θα δώσει σίγουρα νέα πνοή στην σειρά. Ναι, όπως έχουμε πει ένα τέτοιο tablet θα μας κέρδιζε με μιας. Επίσης με τίποτα δεν θέλουμε να δούμε κινήσεις όπως αυτή της “αναβάθμισης” του iPad Mini 3 φέτος. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Tim Cook πρέπει να είναι η αναζωογόνηση του tablet τους και ειλικρινά θέλουμε να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους για το 2015.

    Πιθανά χαρακτηριστικά του iPad Pro

    • 12.2 με 12.9-ίντσες  high resolution οθόνη
    • A8X επεξεργαστή
    • 2 GB RAM
    • iOS 8
    • Touch ID
    • White/Silver, White/Gold, Black/Space Gray

    Mac

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.35.23

    Ένα Retina MacBook Air φαίνεται σχεδόν σίγουρo αλλά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Intel. Μάλιστα ίσως το δούμε να έρχεται και στις 12 ίντσες. Η Apple χρειάζεται έναν επεξεργαστή πολύ ισχυρό αλλά με καλύτερα γραφικά από αυτά που μπορεί να προσφέρει αυτή την στιγμή η Haswell σειρά της Intel. Επίσης θα θέλαμε και νέα Retina MacBook Pro με καλύτερες κάρτες γραφικών. Από εκεί και έπειτα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε ένα αναβαθμισμένο Mac Pro και ναι μεγάλο μας όνειρο είναι μια 5K Cinema οθόνη από την Apple.

    Πιθανά χαρακτηριστικά του 12 ιντσών Retina MacBook

    • Ultra-λεπτός σχεδιασμός
    • Έλλειψη ανεμιστήρων
    • Ανασχεδιασμένο trackpad
    • Low-power Intel Core M processor
    • Retina οθόνη
    • Silver, Gold, and Space Gray

    Apple Watch

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.36.16

    Σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μια “killer” εφαρμογή στο νέο wearable της Apple που θα το κάνει μεγάλη επιτυχία από την πρώτη μέρα. Σαν συσκευή υγείας με ότι γνωρίζουμε ως τώρα δεν μας έχει εντυπωσιάσει, ως συσκευή επικοινωνίας δεν θα είναι σίγουρα απαραίτητη σε όλους. Ήταν το στοίχημα του Tim Cook για το 2014 που θα το δούμε όμως το 2015. Η Apple έχει την δυναμική και τους προγραμματιστές για να μπορέσει να μας εντυπωσιάσει μέσω αυτής της συσκευής. Αναμένουμε λοιπόν……

    Apple TV

    Screen Shot 2014-12-31 at 21.37.10

    Μια σημαντική ανανέωση για το Apple TV της Apple φημολογείται εδώ και καιρό χωρίς όμως να έχουμε δει κάτι ακόμη. Το 2015 πιστεύουμε πως η Apple θα μας δώσει ένα νέο Apple TV με νέες δυνατότητες. Εμείς θα θέλαμε να δούμε ένα δικό του App Store και μια καλύτερη συνεργασία με τα iPhone και iPad. Το Apple TV και όχι δεν εννοούμε ακόμη την τηλεόραση της Apple έχει όλες τις προοπτικές να γίνει το κέντρο της διασκέδασης του σπιτιού μας.

    iOS

    Το iOS 8 είχε πολλές αλλαγές στο εσωτερικό στον ίδιο βαθμό των αλλαγών αλλά εξωτερικά που είχε το iOS 7. Τώρα είναι η ώρα η Apple να διορθώσει τα bugs και να το κάνει αποδοτικό και ομαλό. Ναι έχει πολύ δουλειά ακόμη η Apple έτσι ώστε να πούμε πως έχουμε ένα απίστευτο σταθερό λογισμικό. Αυτό είναι λογικό μιας και έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές – θα προτιμήσουμε λοιπόν βελτιώσεις παρά κάτι δραματικά νέο. Επίσης περιμένουμε να ενισχύσει σημαντικά τις πλατφόρμες των HealthKit και HomeKit.

    OS X

    Είναι η ώρα η Apple να κάνει ένα βήμα πίσω από τα νέα χαρακτηριστικά και να δουλέψει πάνω στα ήδη υπάρχον ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα πάντα θα λειτουργούν ομαλά. Επίσης ακόμη περιμένουμε την εφαρμογή Photos που θα αντικαταστήσει το iPhoto και το Aperture. Επίσης θέλουμε να δούμε μια καλύτερη χρηστικότητα και ενσωμάτωση του iCloud Photo Library.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles