20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πόσο εύκολο θα είναι το jailbreak του iOS 9;

    iOS-9-Jailbreak-Cydia-1024x1024

    Πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως το επερχόμενο iOS 9 θα κάνει σχεδόν αδύνατο το jailbreak σε iPhones και iPads.

    Ο λόγος; H kernel ασφάλεια που θα έχει η συγκεκριμένη έκδοση θα έχει νέα χαρακτηριστικά κατά του malware με νέες δικλίδες ασφαλείας για την ασφάλεια δεδομένων.

    Με άλλα λόγια η Apple έχει να κάνει τόσο σημαντικές αλλαγές από το iOS 5 και έτσι αυτόματα η ζωή των jailbreakers αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη δύσκολή.

    Θα είναι εύκολο λοιπόν το jailbreak του iOS 9;

    Ας δούμε λίγο το θέμα ιστορικά.

    Κάθε έκδοση του iOS έχει γίνει jailbroken από την στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το iPhone. Όλα αυτά την στιγμή που σε κάθε έκδοση η Apple προσπαθεί να κλείσει το ένα μετά το άλλο τα expoits κάθε χρόνο.

    Τα τελευταία 3 kernel exploits που ανακάλυψαν οι hackers της jailbreak σκηνής δεν χρησιμοποιούν root. To τελευταίο jailbreak εργαλείο που έκανε κάτι τέτοιο ήταν πίσω το χειμώνα του 2013.

    Έτσι λοιπόν τα τελευταία 8 χρόνια η jailbreak σκηνή έχει δείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει παρά τις δυσκολίες δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

    Ακόμη και όταν η Apple παρουσίασε το iOS 5 με μια σειρά αλλαγών στον τομέα ασφαλείας και εκεί είχαμε την κυκλοφορία ενός jailbreak εργαλείου.

    Το iOS 9 λοιπόν θα σκοτώσει μια για πάντα το jailbreak; H απάντηση είναι πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

    Προβλήματα μόνο προβλέπουμε σε εφαρμογές που τρέχουν ως root σε μια τέτοια συσκευή και μια από αυτές είναι και το Cydia αλλά και το iFile.

    Πιστεύουμε πως η jailbreak σκηνή θα δεχτεί για ακόμη μια χρονιά αυτές τις αλλαγές σαν μια μεγάλη πρόκληση και θα βάλει τα δυνατά της. Σε αυτή την δήλωση δεν συνυπολογίζουμε την φήμη, τα λεφτά αλλά και τους χιλιάδες χρήστες που αυτόματα συνεπάγεται ένα jailbreak εργαλείο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles