13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πόσα χρήματα αποκόμισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple για το 2018

    Η Apple σήμερα έκλεισε το αντίστοιχο των δικών μας φορολογιών δηλώσεων στην Αμερική. Με αφορμή αυτό το γεγονός η Apple ανακοίνωσε την ημερομηνία για την συνάντηση με τους μετόχους της, αλλά είχαμε και την εικόνα άλλων οικονομικών στοιχείων για την εταιρεία και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

    Ο Tim Cook το 2018 λοιπόν αποκόμισε $15.6 εκατομμύρια έχοντας μια αύξηση από τα $12.83 εκατομμύρια που το δόθηκαν το 2017. Το ποσό αυτό αφορά $3 εκατομμύρια βασικό μισθό, $12 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις και $682.000 σε άλλες αποζημιώσεις.

    Όπως και άλλες χρονιές άλλα στελέχη της Apple έβγαλαν περισσότερα χρήματα εξαιτίας και τον επιβραβεύσεων σε μετοχές. Έτσι λοιπόν για παράδειγμα ο CFO της Apple Luca Maestri αποκόμισε $26.51 εκατομμύρια.

    Αν βέβαια στα κέρδη του Cook προστεθούν οι επιβραβεύσεις σε μετοχές τότε ο ισχυρός άντρας της Apple είδε φέτος τα κέρδη του να φτάνουν τα $136.68 εκατομμύρια.

    Δείτε και παρακάτω:

    Άλλα αξιοσημείωτα:

    • H Apple σημείωσε ρεκόρ κερδών σε όλα τα οικονομικά τρίμηνα του 2018
    • Είδε διψήφιο αριθμό ανάπτυξης πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές σε παγκόσμια κλίμακα
    • Αύξησε τον αριθμό των επί πληρωμών συνδρομητών πάνω από 50% φέρνοντας κέρδη πάνω από $330 εκατομμύρια
    • Έδωσε $100 δις σε προγραμματιστές του App Store
    • Κατάφερε όλες οι εγκαταστάσεις της να λαμβάνουν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στο 100% και ξεκίνησε να επενδύει για τον ίδιο σκοπό και για τους προμηθευτές της.

    Επίσης η Apple ξόδεψε το 2018 $310,981 για την προσωπική ασφάλεια του Tim Cook ενώ $294,082 ήταν το κόστος για τις αεροπορικές μεταφορές του. Όπως έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν ο Tim Cook και για λόγους ασφαλείας ταξιδεύει αποκλειστικά με ιδιωτικό τζετ.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles