19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως να μεταφέρετε iPhone και iPad backups σε έναν εξωτερικό δίσκο | Οδηγός

    Screen Shot 2014-08-19 at 1.56.54 AM

    Αν συγχρονίζετε το iPhone, iPad ή iPod Touch σας στο Mac σας τότε σίγουρα γνωρίζετε πως το iTunes κάνει ένα backup της συσκευής σας, εκτός αν δεν το θελήσετε εσείς. Ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής σας και τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει σε αυτή τα αυτοματοποιημένα αυτά back up μπορούν να σας στοιχίσουν αρκετά Gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Γνωρίζατε πως μπορείτε όμως να τα αποθηκεύσετε σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο; Αν όχι διαβάστε τον αναλυτικό μας σημερινό οδηγό.

    Μέχρι στιγμής σας έχουμε δείξει πως μπορείτε να μεταφέρετε την βιβλιοθήκη του iTunes σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να εξοικονομήστε χώρο. Ειδικά μιας και οι σκληροί δίσκοι στα Macs γίνονται ολοένα και πιο μικροί και περισσότερα σύστημα χρησιμοποιούν πλέον SSD την ίδια στιγμή που η iOS συσκευές αποκτούν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, η εξοικονόμηση GB είναι πλέον πολύ χρήσιμη.

    Σε αυτό το μήκος κύματος αν αναλογιστούμε πως μερικά iPad και iPad mini έρχονται με 128GB αποθηκευτικού χώρου τότε εύλογα αντιλαμβανόμαστε πως το iTunes μπορεί να δημιουργήσει κάποια τεράστια backups.

    Δυστυχώς το iTunes δεν σας δίνει ακόμη την επιλογή για να μεταφέρετε εύκολα αυτά τα backups σε ένα εξωτερικό δίσκο. Για αυτό τον λόγο στον παρακάτω οδηγό μας θα κάνουμε χρήση και της Terminal εφαρμογής που βρίσκεται στον φάκελο τον Utilities για να τρέξουμε κάποιες UNIX εντολές.

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

    To iTunes δημιουργεί backup αρχεία των iOS συσκευών σας μέσα στο φάκελο Library που βρίσκεται στο home directory σας. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να βρείτε και να έχετε πρόσβαση σε αυτό τον φάκελο.

    1. Ανοίξτε τον Finder.
    2. Κρατήστε πατημένο το Option πλήκτρο.
    3. Κάντε κλικ στο μενού Go.
    4. Επιλέξτε το Library.
    5. Βρείτε το Application Support και ανοίξτε το.
    6. Βρείτε το MobileSync και ανοίξτε το.

    Ο φάκελος MobileSync στα περιεχόμενα του έχει έναν Backup φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα iTunes backup των iOS συσκευών σας.

    Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο. Σύρετε εν συνεχεία τον Backup φάκελο στον εξωτερικό σας δίσκο.

    Μόλις επιβεβαιώσετε πως η αντιγραφή ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετονομάστε ΑΛΛΑ ΜΗΝ διαγράψετε το αρχικό Backup φάκελο δίνοντας του ένα όνομα όπως old_Backups.

    1. Ανοίξτε εκ νέου τον Finder.
    2. Ανοίξτε το φάκελο Utilities.
    3. Κάντε διπλό κλικ στο Terminal.
    4. Πληκτρολογήστε: ln -s /Volumes/External/ios_backup/Backup ~/Library/Application\ Support/MobileSync/Backup then press theReturn key.
    5. Quit Terminal.

     Σημαντικό: Για το συγκεκριμένο παράδειγμα ο εξωτερικός δίσκος μας έχει το όνομα External. Αν ο δικός σας έχει διαφορετικό όνομα θα χρειαστεί να το αλλάξετε με την αντίστοιχη ονομασία στο /Volumes/External pathname στο παραπάνω Βήμα 4.

    iphone_backup_terminal

    Εκτελώντας τα παραπάνω βήματα αν έχετε ακόμη ανοιχτό τον φάκελο MobileSync θα παρατηρήσετε πως ένας νέος φάκελος δημιουργήθηκε όπως φαίνεται παρακάτω:

    backup_symlink

    Πλέον είστε έτοιμοι να ανοίξετε το  iTunes και να το αφήσετε να κάνει back up την ios συσκευή σας. Αν βεβαιωθείτε πως όλα λειτουργούν κανονικά και πως στον εξωτερικός ας δίσκο έχει περάσει το νέο backup τότε μόνο αφαιρέστε τον φάκελο που ονομάσαμε old_Backups ελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο του Mac σας.

    Μια τελευταία συμβουλή:

    iphone_backups_prevent

    Μιας και είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε πάντα συνδεμένο τον εξωτερικό σας δίσκο σας συστήνουμε να απενεργοποιήσετε την επιλογή του iTunes να κάνει αυτόματα backups. Για να το κάνετε αυτό:

    1. Ανοίξτε το iTunes.
    2. Κάντε κλικ στο iTunes menu και επιλέξτε Preferences….
    3. Κάντε κλικ στο Devices tab.
    4. Κάντε check στο Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically.
    5. Κάντε κλικ στο OK.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles