19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να κάνετε reset την NVRAM του Mac σας για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα

    macbook-pro-keyboard-angled-photograph

    Τα Macs είναι πολύ σταθερά μηχανήματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παρουσιάζουν κάποια προβλήματα σε τυχαίες στιγμές. Η διόρθωση τους ευτυχώς όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία και μπορεί να πραγματοποιήθει και από τον ίδιο τον χρήστη.

    Ένα από τα ευκολοτερα βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να κάνει reset την NVRAM του μηχανήματος του και που μπορεί αυτή η ενέργεια να διορθώσει μια σειρά από μικρά προβλήματα.

    Τι είναι η NVRAM

    H NVRAM  (non-volatile random access memory) είναι μια μνήμη στο Mac σας που ακόμη και όταν δεν τροφοδοτείτε με ενέργεια μπορεί να συνεχίσει να έχει αποθηκευμένα κάποια στοιχεία.

    Όπως αναφέρει η ίδια η Apple η NVRAM είναι διαθέσιμη για όλα τα Intel based Macs και είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση μιας σειράς πληροφοριών και ενεργειών του λογισμικού σας όπως:

    • Την ένταση των ηχείων σας
    • Την ανάλυση της οθόνης σας
    • Το start-up disk από όπου κάνει boot η συσκευή σας
    • Η ζώνη ώρας του μηχανήματος σας
    • Πρόσφατες πληροφορίες του συστήματος σας που έχουν περάσει στο  kernel panic

    Γιατί να κάνετε reset την NVRAM στο Mac σας

    Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την ένταση των ηχείων, την ανάλυση της οθόνης, την ώρα του σύστηματος ή με το start up disc τότε μια λύση είναι να κάνετε reset την μνήμη αυτή έτσι ώστε να επανελθούν όλα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

    If you are experiencing any issues with your system’s speaker volume, screen resolution, system time, or start-up disk, and there doesn’t appear to be any simple way of fixing the issues from OS X, you may be due for resetting the NVRAM, as it’s possible it’s not doing its job properly due to memory corruption.

    Βήμα 1: Κλείστε τελειώς το Mac σας από το Apple Μενού

    Βήμα 2: Μόλις κλείσει το Mac σας, εντοπίστε τα κουμπιά Command (⌘), Option, P, και R στο πληκτρολόγιο σας μιας και αυτά ειναι που θα χρησιμοποιήσετε

    Βήμα 3: Εκκινείστε το Mac σας

    Βήμα 4: Κρατήστε πατημένα τα Command (⌘), Option, P, και R πλήκτρα ταυτόγχρονα μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο εκκίνησης του Mac σας

    Βήμα 5: Συνεχίστε να έχετε κρατημένα αυτά τα πλήκτρα μέχρι να ακούσετε τον ήχο εκκίνησης για δεύτερη φορά και μόλις γίνει αυτό σταματήστε να κρατάτε τα πλήκτρα κρατημένα.

    Βήμα 6: Όταν το Mac σας κάνει επανεκκίνηση παραμετροποιήστε εκ νέου όποιες ρυθμίσεις θέλετε

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles