16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να δημιουργήσετε ένα guest τοπικό δίκτυο | Οδηγός

    Screen Shot 2015-02-12 at 01.15.34

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να θέλετε να απομονώσετε επισκέπτες από το τοπικό σας δίκτυο. Για παράδειγμα μπορεί να έχετε ανοιχτούς υπολογιστές για διαμερισμό αρχείων με ευαίσθητα δεδομένα που να μην θέλετε αυτά να πέσουν σε λάθος χέρια. Επίσης μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσουν το εκτυπωτή σας που είναι στο δίκτυο σας ή πολύ απλά να μην εμπιστεύεστε τους φίλους και συγγενείς σας που άθελα τους μπορεί να μεταφέρουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό από τους υπολογιστές σας στο δικό σας δίκτυο.

    Αν χρησιμοποιείτε ένα AirPort Extreme ή ένα Time Capsule είστε τυχεροί για το AirPort Utility σας επιτρέπει με απλά βήματα να δημιουργήσετε ένα guest δίκτυο το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες σας με πρόσβαση στο Internet χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλεια του δικτύου σας.

    Πριν ξεκινήσετε να τονίσουμε πως αν έχετε μια AirPort συσκευή σε mode “Bridge” οι παρακάτω οδηγίες δεν θα λειτουργήσουν και θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του modem σας.

    Επίσης το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν είναι μόνο διαθέσιμο σε routers της Apple και σε αυτούς που χρησιμοποιούν AirPort Extreme, AirPort Express ή Time Capsule, δείτε το εγχειρίδιο του router σας για να δείτε αν υποστηρίζει μια τέτοια ενέργεια.

    Ας περάσουμε τώρα στα βήματα που πρέπει να κάνετε:

    1. Πληκτρολογείτε Command + Space στο Mac σας για να εμφανιστεί το Spotlight Search.
    2. Πληκτρολογείτε Airport Utility και κάντε κλικ και enter όταν αυτό εμφανιστεί
    3. Κάντε κλικ στην βασική εικόνα του Airport Base Station.
    4. Κάντε κλικ στο Edit κουμπί στο αναδυόμενο μενού.
    5. Κάντε κλικ στο Wireless tab.
    6. Επιλέξτε το Enable Guest Network.
    7. Δώστε σε αυτό το δίκτυο ένα όνομα
    8. Επιλέξτε το κατάλληλο πρωτόκολλο ασφαλείας από το Guest Network Security μενού που θα εμφανιστεί

    guest_network_airport_howto_1

    guest_network_airport_howto_2

    guest_network_airport_howto_3

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles