22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως η Apple “χάλασε” τα πλάνα της Google για το Nexus 6

    Touch-id-iphone-6

    H Google και η Motorola προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια ναυαρχίδα που θα συναγωνιζόταν επάξια τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού. Έτσι δημιουργήθηκε το Nexus 6 που αντικειμενικά είναι μια από τις καλύτερες smartphones συσκευές που θα βρείτε στην αγορά.

    Η συσκευή αρχικά είχε σχεδιαστεί να έχει και έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ανέφερε ο πρώην Motorola CEO Dennis Woodside, αλλά η υλοποίηση του σταμάτησε μιας και η Apple εξαγόρασε τον καλύτερο προμηθευτή της βιομηχανίας.

    Αν και πολλοί κατασκευαστές προσπάθησαν να φέρουν ένα Touch ID στις συσκευές τους καμιά εταιρεία δεν κατάφερε να έχει την ίδια επιτυχία σε θέματα ακρίβειας όπως η Apple. Ακόμη και η Sasmung προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο και τελικά όπως όλα δείχνουν απέτυχε και τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο κλώνο του Touch ID.

    Η αποτυχία άλλων εταιρειών να φέρουν μια τέτοια τεχνολογία στις συσκευές τους και να είναι αποδοτική οφείλεται στο εξής:

    H Apple πριν δημιουργήσει και λανσάρει το Touch ID στην αγορά εξαγόρασε την εταιρεία Authentec – την καλύτερη εταιρεία βιομετρικών αισθητήρων στον κόσμο. Έτσι λοιπόν οι υπόλοιπες εταιρείες έπρεπε να βρουν εναλλακτικές η οποίες όπως αποδείχτηκε ήταν σαφώς κατώτερες τεχνολογικά.

    Αν η Motorola μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Authentec τότε το Nexus 6 θα είχε έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων εκεί που υπάρχει τώρα το logo της εταιρείας.

    “Θέλαμε μια αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά η Apple είχε αγοράσει την καλύτερη εταιρεία για αυτό. Ο δεύτερος καλύτερος τεχνολογικά πάροχος για κάτι τέτοιο ο οποίος ήταν προσβάσιμος από όλες τις εταιρείες δεν ήταν ακόμη στα ίδια επίπεδα της Authentec” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Woodside.

    Τα όσα αναφέρει ο Woodside επιβεβαιώνονται και από τις πρώτες εκδόσεις του Lollipop λογισμικού το οποίο είχε ρυθμίσεις για την αναγνώριση δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Η Google δεν θα σταματήσει να ψάχνει μια εναλλακτική εταιρεία η οποία θα φτάσει στα στάνταρ που θέλουν και έτσι σίγουρα θα δούμε σε επερχόμενες Android συσκευές έναν καλό αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Η Samsung με την δική της προσπάθεια στο Galaxy S5 απέδειξε περίτρανα πως να κάτι δεν μπορείς να το κάνεις καλά καλύτερα να μην το παρουσιάζεις καθόλου στο κοινό και η Google πρόλαβε να μάθει από αυτό το πάθημα του Κορεατικού κολοσσού.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles