14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Προσοχή: 773 εκατομμύρια email διευθύνσεις και 21 εκατομμύρια κωδικοί αποκαλύφτηκαν από hackers | Ελέγξτε τη δική σας εδώ

    Περισσότερες από 773 εκατομμύρια διευθύνσεις email αποκαλύφτηκαν σε hackers μαζί με 21 εκατομμύρια κωδικούς στην μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων μέχρι και σήμερα.

    Ο ειδικός ασφαλείας και Microsoft Regional Director Troy Hunt ανέφερε πως οι διευθύνσεις email και οι κωδικοί προέρχονται από χιλιάδες διαφορετικές πηγές.

    “Ας ξεκινήσουμε με τους αριθμούς και μετά θα αναφέρω τις πηγές αυτών. Η Collection #1 είναι ένα σετ από email διευθύνσεις και κωδικούς σε 2,692,818,238 στήλες. Προέρχονται από διαφορετικές παράνομες προσβάσεις σε δεδομένα από χιλιάδες διαφορετικές πηγές. Στο σύνολο έχουμε 1,160,253,228 μοναδικούς συνδυασμούς από διευθύνσεις email και κωδικών.”

    Πολλοί από τους κωδικούς ήταν κρυπτογραφημένοι αλλά το γεγονός πως δεν ήταν σύνθετοι αποτέλεσαν εύκολο στόχο για να σπάσουν.

    Όλα τα δεδομένα που παραβιάστηκαν έχουν φορτωθεί στο site Have I Been Pwned, και έτσι πηγαίνοντας εκεί μπορείτε να δείτε αν η διεύθυνση του email σας περιλαμβάνετε. Η Have I Been Pwned είναι μια πολύ χρήσιμη δωρεάν ιστοσελίδα που θα ελέγξει εάν τα στοιχεία των online λογαριασμών σας έχουν διαρρεύσει σε κάποια από τα πιο πρόσφατα hacks. Η υπηρεσία Ηave I Been Pwned καθιστά εξαιρετικά εύκολο να ελέγξετε αν οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιείτε κλπ έχουν εμπλακεί σε κάποιο είδος παραβίασης δεδομένων ή όχι.

    Αν δείτε πως η διεύθυνση σας περιλαμβάνετε τότε αυτό σημαίνει πως ο λογαριασμός σας είναι πιο εύκολος για μια επίθεση ψαρέματος. Αυτό σημαίνει πως ποτέ μην κάνετε κλικ σε ένα log in σύνδεσμο που δεν περιμένατε ή που δεν μοιάζει αυθεντικός. Φυσικά καλό θα είναι αν το email σας επιβεβαιωθεί πως έχει υποκλαπεί να αλλάξετε άμεσα και τον κωδικό πρόσβαση σας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles