19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Tim Cook πρόκειται να επισκεφτεί την Τουρκία τον μήνα Φεβρουάριο

    Turkish-school-iPads

    O Tim Cook μαζί με μια σειρά άλλων Apple executives αναμένεται να επισκεφτεί την γείτονα χώρα μας τον Φεβρουάριο για να κλείσει μια συμφωνία στον εκπαιδευτικό τομέα που το ύψος της υπολογίζεται στα 3-4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο Cook θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Abdullah Gül για να συζητήσουν και να οριστικοποιήσουν την συμφωνία τους για το επονομαζόμενο ‘FATIH Project,’ που θέλει την αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων με μια σειρά από tablets για τους μαθητές. Αν κάτι τέτοιο οριστικοποιηθεί τελικά η Apple και κατά συνέπεια το iPad θα γίνουν η νούμερο 1 επιτυχία στον χώρο της εκπαίδευση παγκοσμίως.

    Σύμφωνα με αναφορές η Τουρκική πλευρά δίνατε να αγοράσει 10.6 εκατομμύρια tablets αρχικά με σκοπό να προσθέσει σε αυτά και άλλα 2-2.5 εκατομμύρια. Σε ένα διάστημα 4 χρόνων η κίνηση αυτή αναμένεται να στοιχίσει στον Τουρκικό λαό τα $3-$4 δισεκατομμύρια.

    Φήμες θέλουν την επίσκεψη αυτή του Tim Cook να σηματοδοτεί και το άνοιγμα του πρώτου Apple Store στην χώρα στο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης Zorlu Center. Να τονίσουμε πως η Apple πριν μερικούς μήνες εγκαινίασε και το πρώτο online Αpple Store στην Τουρκία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles