18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Phil Schiller μιλάει για την ιστορία του WWDC, την τέχνη των live demos, και πολλά ακόμη στο Accidental Tech Podcast

    Χθες βράδυ ο Apple executive Phil Schiller έκανε μια εμφάνιση έκπληξη στο Accidental Tech Podcast των Marco Arment, John Siracusa, και Casey Liss.

    Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ο Schiller μίλησε για την ιστορία και τους στόχους του WWDC, για το πως η Apple εργάζεται έτσι ώστε να κάνει το WWDC πιο προσβάσιμο στον καθένα, για την τέχνη πίσω από το live demos και πολλά ακόμη.

    Στην αρχή ο Schiller μίλησε για το πως η Apple εργάζεται πάνω στο περιεχόμενο του WWDC έτσι ώστε αυτό να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμο σε όλους αυτούς τους προγραμματιστές που δεν μπορούν να παρευρεθούν. Ο σκοπός του WWDC όπως ανέφερε είναι να δώσει μια αίσθηση προγραμματιστή/μηχανικού απέναντι σε έναν προγραμματιστή/μηχανικό και αυτό είναι δύσκολο να μεταφερθεί.

    “Σκεφτόμαστε πάνω σε αυτό πολύ. Υπάρχουν πάνω από 5000 άτομα που συμμετέχουν και πάνω από 1000 μηχανικοί της Apple και φυσικά αρκετοί καλεσμένοι. Είναι ένα φανταστικό κοινό. Έτσι λοιπόν για αρχή δεν είναι τίποτα πιο ιδανικό από τα είσαι παρών στο WWDC. Έχει χτιστεί γύρω από εμπειρίες δεκαετιών και για πάντα θα έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση των μηχανικών της Apple με τους προγραμματιστές. Μέσα στα χρόνια είχαμε πολλά αιτήματα για να έχουμε άλλες παρουσιάσεις με ανθρώπους από το marketing και την αγορά αλλά κρατάμε την αρχή μας σκέψη. Τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται όταν έχει έναν μηχανικό απέναντι σε έναν μηχανικό. Τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό.

    Ενώ όμως πιστεύουμε σε αυτό περισσότερο από οτιδήποτε γνωρίζουμε παράλληλα πως είναι δύσκολο να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία σε όλους ενώ παράλληλα έχουμε ένα πραγματικά υπέροχο περιεχόμενο. Θέλουμε λοιπόν να κοινοποιήσουμε αυτό το περιεχόμενο σε όσους περισσότερους μπορούμε βοηθώντας έτσι τους προγραμματιστές να υιοθετήσουν νέα χαρακτηριστικά, νέες τεχνολογίες και να επωφεληθούν από όλα αυτά δίνοντας μας και την γνώμη τους πάνω από όλα. Δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό. Έτσι για αρχή κάνουμε live stream όλο και περισσότερο περιεχόμενο από την εβδομάδα του WWDC και όχι μόνο το Keynote. Αυτό το περιεχόμενο και οι παρουσιάσεις φροντίζουμε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους προγραμματιστές και είναι διαθέσιμο στις περισσότερες πλατφόρμες.”

    Ο Schiller στάθηκε και στον νέο σχεδιασμό του App Store τονίζοντας πως αυτό έχει κάθε εβδομάδα μισό δις επισκεπτών και έτσι πολλά μάτια πέφτουν πάνω σε εφαρμογές και προγραμματιστές.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και όταν ο Schiller θυμήθηκε το Wi-Fi demo στο MacWorld του 1999. Ήταν μια μοναδική παρουσίαση και live demo και μπορείτε να την δείτε και παρακάτω.

    Φυσικά ο Schiller μίλησε και για άλλα θέματα και κάποια προσωπικά σε μια συνέντευξη που αξίζει να ακούσετε ολόκληρη στο ATP website, στα Apple Podcasts, Overcast.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles