17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Jonathan Ive μιλάει για την σχέση της Apple και των Star Wars

    Stormtrooper-apple.jpg

    Υπάρχουν πολλά παραδείγματα έμπνευσης για έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές της εποχής μας, τον Jonathan Ive της Apple. H ανεπίσημη βιογραφία του Leander Kahney που πρόσφατα κυκλοφόρησε και σας παρουσιάσαμε σε παλαιότερο ποστ μας αποκαλύπτει πάρα πολλά για το μοναδικό αυτό ταλέντο του σχεδιασμού και από εμπνεύστηκε για τις μοναδικές του δημιουργίες στην Apple.

    Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν και πότε το συγκεκριμένο βιβλίο θα γίνει διαθέσιμο και στα Ελληνικά αλλά αν δεν έχετε θέμα με την γλώσσα σας το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα.

    Ο Jonathan Ive και ο Marc Newson χθες δημοπράτησαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς μια σειρά από μοναδικές δημιουργίες τους ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν και στο Charlie Rose show.

    Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στην εν λόγω δημοπρασία υπήρχε και ένα προϊόν που κανένας από τους δύο δεν σχεδίασε και αυτό ήταν ένα Star Wars Stormtrooper κράνος με σχεδιασμό του George Lucas.

    Τι δουλειά λοιπόν είχε ένα τέτοιο αντικείμενο στην συλλογή του guru της Apple Ιve;

    Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Ive αναφέροντας χαρακτηριστικά:

    “Τα Star Wars ήταν κάτι που τόσο εγώ όσο και ο Marc μεγαλώσαμε βλέποντας τα, και αποτέλεσαν μεγάλη πηγή πληροφοριών για το πως θα μοιάζει το μέλλον μας.” “Η ιδέα των στρατιωτών με τις άσπρες λαμπερές στολές ήταν απλά φανταστική, αυτό που κάνουμε εμείς οι σχεδιαστές είναι να δημιουργούμε κάτι που δεν υπάρχει ακόμη στον κόσμο.”

    Αν και δεν είναι απόλυτα ακριβές είναι πολύ ενδιαφέρον να σκεφτούμε πως πίσω από το πρώτο iPod, τον λευκό iMac αλλά και μια άλλη σειρά προϊόντων πηγή έμπνευσης ή μια από τις πηγές ήταν και οι στρατιώτες των Star Wars.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles