17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο chip guru της Apple, Johny Srouji αρνήθηκε την θέση του CEO στην Intel

    Την περασμένη εβδομάδα, ένα ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο γκουρού της Apple, Johny Srouji, ήταν στη λίστα των υποψηφίων γενικών διευθυντών της Intel. Ωστόσο, ο Ashraf Eassa από την ιστοσελίδα Motley Fool είπε ότι ο Srouji δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του CEO και ότι έχει ενημερώσει το προσωπικό του στην Apple ότι δεν πηγαίνει πουθενά.Ο Eassa δεν μοιράζεται καμία επιπλέον λεπτομέρεια, αλλά καλύπτει τακτικά τα νέα της Intel για το “Motley Fool” και έχει αρκετά καλές διασυνδέσεις. Η Intel ανακοίνωσε τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2018 την Πέμπτη, αλλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση σχετικά με την κενή θέση του CEO. Ο Srouji προσχώρησε στην Apple το 2008 και εργάζεται ως SVP της εταιρείας Hardware Technologies. Ξεκίνησε την ανάπτυξη του πρώτου προσαρμοσμένου τσιπ για την Apple, του A4, και εξακολουθεί να το κάνει από τότε κάθε φορά.

    Η έκθεση της περασμένης εβδομάδας από την Axios ισχυριζόταν ότι ο Srouji ήταν στην λίστα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intel, αλλά δεν ονόμασε άλλους πιθανούς υποψηφίους. Η Intel έκοψε τις επαφές της με τον Brian Krzanich, τον προηγούμενο CEO, τον Ιούνιο του 2018 λόγω μιας συναινετικής σχέσης με μία υφιστάμενο καθότι κάτι τέτοιο παραβιάζει όρο της πολιτικής της εταιρείας. Από τότε, ο CFO της Intel, Bob Swan, εκτελεί χρέη προσωρινού Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας, αλλά δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την θέση.

    Ο Srouji έχει καταφέρει να συμβάλει σημαντικά στην Apple από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία, ειδικά από τότε που η Apple έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό περισσότερων δικών της ανταλλακτικών. Αυτή είναι μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί, με αναφορές να υποστηρίζουν ότι η Apple θα ξεκινήσει την μετάβαση από το hardware της Intel σε ειδικά προσαρμοσμένα chips για αυτήν, μόλις το 2020 στη νέα σειρά των Mac προϊόντων.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles