23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο οικονομικός σύμβουλος του Trump αναφέρει πως η Κίνα μπορεί να έκλεψε τεχνολογία της Apple

    Ο Larry Kudlow, οικονομικός αναλυτής και οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Donald Trump εκπροσωπώντας το εθνικό οικονομικό συμβούλιου της Αμερικής σήμερα ανέφερε πως “τεχνολογία της Apple μπορεί να έχει κλαπεί από την Κίνα” (via CNBC).

    Στην δήλωση του αυτή δεν παρουσιάζει κάποια στοιχεία αλλά ο ίδιος αναφέρει πως μυστικά της Apple έχουν κλαπεί από την κυβέρνηση της Κίνας η οποία εν συνεχεία τα έδωσε στους τοπικούς κατασκευαστές smartphones έτσι ώστε να φτάσουν την Apple.

    H δήλωση αυτή είναι ακόμη μια έκφραση της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ Αμερικής και Κίνας.

    “Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά τεχνολογία της Apple μπορεί να έχει κλαπεί από την Κίνα και έτσι αυτή γίνεται πλέον και μέσω των τοπικών εταιρειών ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι στην Apple. Ακόμη όμως δεν υπάρχει κάποιο ακράδαντο στοιχείο ή απόδειξη για αυτές τις ενέργειες αλλά το ερευνούμε”

    Η Apple είδε το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα να πέφτει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του ανταγωνισμού που δέχεται στην αγορά της χώρας από τοπικές εταιρείες αλλά ως τώρα δεν είχε ειπωθεί κάτι ή αποδειχθεί πως αυτό οφείλετε σε παράνομες ενέργειες από πλευράς της Κίνας.

    Ακόμη και αν η δήλωση του οικονομικού συμβούλου να έχει βάση σίγουρα δεν βοηθάει την Apple να συνεχίσει να έχει καλές σχέσεις με την Κινεζική κυβέρνηση.

    Η Apple δέχεται πιέσεις πολύ μεγάλες σε μακροοικονομικό επίπεδο στην Κίνα ενώ παράλληλα έχει ανοιχτεί διαμάχη σε Κινεζικό δικαστήριο με θέμα την απαγόρευση πωλήσεων iPhones στην χώρα.

    Η Apple σε αυτή την συνεχιζόμενη και γεμάτη ένταση εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Αμερικής έχει βρεθεί στην μέση προσπαθώντας όσο μπορεί να κρατήσει και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles