18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο μεγαλομέτοχος της Apple Carl Icahn προβλέπει μια UltraHD Apple TV το 2016

    screen-shot-2014-10-09-at-8-59-16-am

    Χθες ο μεγαλομέτοχος και επενδυτής της Apple Carl Icahn έκανε δημόσιο ένα γράμμα του στον Tim Cook ρίχνοντας φυσικά το βάρος του στην μετοχική αξία της Αpple αλλά κάνοντας και κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρον προβλέψεις και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με μια νέα Apple TV.

    Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στον Tim Cook:

    “Όπως επισημάναμε σε προηγούμενο γράμμα μας πιστεύουμε πως οι UltraHD’s (ultra-high-definition television) ανάλυση οθόνης σε σύγκριση με τις κανονικές HD θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα αναβάθμισης της ΤV για πάρα πολλούς ανθρώπους ειδικά μιας και η διαφορά των δύο τιμολογιακά μειώνεται συνεχώς. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως οReed Hastings, CEO του Netflix, έχει ήδη παραδεχτεί πως οι UltraHD τηλεοράσεις θα αποτελέσουν μεγάλο καταλύτη για την πρόοδο του Netflix στο άμεσο μέλλον. Έτσι λοιπόν πιστεύουμε πως αν αυτό έχει μια σημαντική βάση για το Netflix τότε σίγουρα έχει την ίδια βάση και για την Apple. To 2016 είναι μια χρονία που οι UltraHD τηλεοράσεις θα βρουν το δρόμο τους στον ευρύ κοινό και αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Apple”

    Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Icahn προβλέπει πως μια Apple TV θα μπορούσε να πωληθεί στις 55 και 65 ίντσες με μέσο όρο τιμολόγησης τα $1500. Με αυτά τα νούμερα πιστεύει πως η Apple θα μπορούσε να πουλήσει 12 εκατομμύρια TV το 2016 και 25 εκατομμύρια το 2017.

    “Η Apple θα μπορούσε επίσης να πουλήσει UltraHD ταινίες και σειρές μέσω του iTunes κάνοντας streaming στην δική της UltraHD TV. Είναι ευκαιρία μιας και οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης θα αργήσουν να αλλάξουν το μοντέλο διανομής τους και αυτή η ιδέα μας είναι άριστα συνυφασμένη με τα όσα έχεις αναφέρει χιουμοριστικά αλλά πολύ σωστά. Το ότι δηλαδή η τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα η διεπαφή της είναι κολλημένη στο 1970”

    Αυτά λοιπόν ήταν μερικά από τα πολλά που ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της Apple στον Tim Cook και σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Βέβαια αν και η ιδέα αλλά ακόμη και η κοστολόγηση του Icahn έχει βάση οι φήμες θέλουν την Apple να λανσάρει ένα αναβαθμισμένο Apple TV τον επόμενο χρόνο μιας και οι αλλαγές στο μικρό μαύρο κουτάκι της Apple φαίνεται πως κρατάνε αρκετούς μήνες. Αν αναλογιστούμε αυτό το γεγονός μόνο, το λανσάρισμα μιας κανονικής Apple TV ειδικά μέσα στο 2016 φαντάζει δύσκολη αλλά όχι ίσως τελείως αδύνατη.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles