17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι Mac και το τεράστιο παράδοξο της αγοράς που αψηφά οικονομικούς κανόνες

    macbook-pro-with-retina-display

    Οι Mac αψηφούν τους νόμους των οικονομικών, αυτό δηλώνει σήμερα ο Charlie Wolf βασισμένος στο γεγονός πως οι υπολογιστές της Apple κοστίζουν στο καταναλωτή κατά μέσο όρο $700 περισσότερο από ότι υπολογιστές του ανταγωνισμού αλλά πάρα αυτά το μερίδιο της αγοράς τους αυξάνεται για 10 συνεχόμενα χρόνια.

    Η μόνη εξήγηση που μπορεί να βρει ο οικονομολόγος για το παραπάνω παράδοξο είναι η εξής:

    H τεράστια επιτυχία του iPod και μετέπειτα του iPhone και του iPad έκανε πολλούς χρήστες Windows να κάνουν την μεγάλη αλλαγή και να αφήσουν στην άκρη τα PC και να αγοράσουν ένα Mac. To γεγονός αυτό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια αγορά και ειδικά στις μέρες μας. Οι τιμές των Mac έχουν αυξηθεί αλλά παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι πωλήσεις τους! Μπορεί κάποιο άλλο προϊόν να επιτύχει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως όχι ειδικά στα μεγέθη που σημειώνει η αγορά των Mac.

    173653

    Μάλιστα αυτό το παράδοξο δεν μπορεί να το συναγωνιστεί ούτε το ίδιο το iPhone που παρά τις τεράστιες πωλήσεις του έχει χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς εξαιτίας του γεγονότος πως στην αγορά υπάρχουν φτηνότερες λύσεις καθώς επίσης και του γεγονότος της “μικρής” του οθόνης.

    173650

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles