18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Οι Apple executives αναφέρουν πως το OS X και το iOS δεν πρόκειται να ενοποιηθούν

    mac-os-x-mountain-lion-messages-ipad-iphone-macbook-air

    Ως μέρος της μεγάλης εορτής του Mac για τα 30 του χρόνια την περασμένη εβδομάδα ο Jason Snell του Macworld είχε μια πολύ καλή συνέντευξη με τους Phil Schiller, Craig Federighi, και Bud Tribble και όπως φαντάζεστε μεγάλος μέρος της αφορούσε το μέλλον των Mac.

    Αυτό που ξεχώρισε και έκανε αίσθηση ήταν το γεγονός πως όταν ερωτήθηκαν για μια επικείμενη ένωση του OS X λογισμικού με το iOS και οι τρεις αποκάλεσαν το γεγονός αυτό ως μια άστοχη ενέργεια και χάσιμο χρόνου.

    Ο Federighi τόνισε χαρακτηριστικά:

    “Είναι πολύ εύκολο πλέον στις μέρες μας να έχεις μια touchscreen και από πίσω της ένα κομμάτι hardware. Αυτό όμως θα σημαίνει και καλή εμπειρία χρήσης; Η απάντηση πιστεύουμε πως είναι όχι”

    “Δεν χάνουμε χρόνο με τέτοιες σκέψεις. Πως κάνεις 2 λειτουργικά συστήματα να συμπεριφέρονται ως ένα; Δεν έχει νόημα” συμπλήρωσε με στόμφο ο Schiller

    Λέγοντας το παραπάνω τόνισε επίσης πως η Apple προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις διαφορές των 2 λειτουργικών προς χάρη των χρηστών, αναφέροντας τα παραδείγματα των εφαρμογών του iMessage και του Ημερολογίου που είναι οι ίδιες και στις 2 πλατφόρμες.

    Με αυτό τον τρόπο θέλησαν λοιπόν αν διαφοροποιηθούν από τα αντίστοιχα προϊόντα της Microsoft με τα Windows 8 αλλά και των νέων Chromebooks.

    “O λόγος για τον οποίο το OS X έχει διαφορετική διεπαφή από το iOS δεν είναι γιατί το ένα ήρθε μετά το όλο ούτε γιατί το ένα είναι παλαιότερο του άλλου, είναι γιατί το να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν είναι το ίδιο με το να κάνεις tap πάνω στην οθόνη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Federighi.

    Και οι τρεις άφησαν να εννοηθεί πως όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα touchscreen PC κάνουν μεγάλα λάθος.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles