17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οι συσκευές με ψηφιακές βοηθούς θα αγγίξουν τα 8 δις μέχρι το 2023

    Ενώ η κύρια κατηγορία συσκευών που αξιοποιούν τα όλο και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά των “Voice Assistant” Ψηφιακών Βοηθών αποτελείται αναμφισβήτητα από “έξυπνα ηχεία”, όπως το Amazon Echo, Google Home και HomePod, η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.

    Γνωρίζουμε ήδη ότι το Google Assistant υποστηρίζεται από ένα περίπου δις προϊόντα παγκοσμίως, ενώ η Amazon πρόσφατα ανέφερε συνολικές πωλήσεις 100 εκατομμυρίων συσκευών συμβατών με την Alexa.

    Οι τελευταίες εκτιμήσεις του Juniper Research υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ψηφιακών βοηθών κυμάνθηκε στον μαγικό αριθμό των 2,5 δισεκατομμυρίων συσκευών στα τέλη του 2018, το οποίο νούμερο προβλέπεται να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2023. Αυτό θα ισοδυναμούσε με υπερτριπλασιασμό του ήδη εντυπωσιακού αριθμού που ισχύει σήμερα καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, αφού προβλέπεται ότι οι ψηφιακοί βοηθοί θα υποστηρίζονται πλέον και από τις smart τηλεοράσεις.

    Εκτός από τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα έξυπνα ηχεία και τους φορητούς υπολογιστές αναμένεται επίσης να συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπληκτική αυτή επέκταση, και τα smartphones που λογικά θα παραμείνουν η κύρια βάση Digital Voice Assistants, χάρη στο Google Assistant και την Siri. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ήδη σήμερα τον ψηφιακό βοηθό από τα smartphones τους, θα εξακολουθούν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, παρά την μαζική αύξηση που αναμένεται παγκοσμίως από τις νέες Smart TV, τα Smart speakers και τα Smartwatches.

    Όλα αυτά είναι καλά νέα για την Google και την Apple, αλλά και για την Amazon, η οποία είναι πιθανό να ενισχύσει την παρουσία της ανάμεσα στις τρεις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες πλατφορμών με “Voice Assistant” με την ευελιξία και την προσβασιμότητα που εμφανίζει η Alexa.

    Μια τελευταία ενδιαφέρουσα πρόβλεψη, στη νέα αυτή έκθεση του Juniper, αφορά το εμπορικό κομμάτι γύρω από την τεχνολογία voice-assistant και τους ψηφιακούς βοηθούς. Η έρευνα αναφέρει ότι ο τζίρος θα αυξηθεί απότομα και σύντομα, υπερβαίνοντας τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2023 και αναφέρεται στην κυκλοφορία χρήματος και τις αγορές αγαθών τεχνολογίας πέρα των πιο “παραδοσιακών” αγορών.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles