20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι Έλληνες πληρώνουν 54% περισσότερο το Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς

    Το Netflix μας δίνει μια πληθώρα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε στιγμή από smartphone, tablet, Η/Υ και Smart TV με μηνιαία συνδρομή που ξεκινάει από τα 7.99 ευρώ. Πόσο όμως πληρώνουμε σε σύγκριση με τους πελάτες των άλλων χωρών;

    Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε έγινε ανάμεσα σε 78 χώρες με σκοπό να βρεθεί σε ποιό μέρος του κόσμου είναι η καλύτερη value for money επιλογή για την παρακολούθηση του Netflix καθώς και για να δούμε τι γίνεται και στη χώρα μας αλλά και το τι πληρώνουμε σε σχέση με άλλους πελάτες σε χώρες ανά τον κόσμο.

    Για να βγουν όλα τα αποτελέσματα χρειάστηκε να συγκριθούν ο αριθμός των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών σε 78 χώρες, και από το άθροισμα αυτό προέκυψε το κόστος ανα τίτλο κάθε μήνα για κάθε χώρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πελάτες στην Αμερική έχουν τη μεγαλύτερη επιλογή σε τίτλους στο Netflix αλλά δεν έχουν τις καλύτερες value for money επιλογές.

    Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει χαμηλές τιμές και τέτοιο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που τον κάνουν την πιο συμφέρουσα χώρα για κάποιον πελάτη να παρακολουθεί Netflix, με τους πελάτες των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν 10% και 13% περισσότερο ανά τίτλο σε σύγκριση με τους πελάτες στον Καναδά.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τιμές στο Netflix ξεκινούν από τα 7.99 ευρώ το μήνα για το Basic πρόγραμμα σε μια συσκευή, 9.99 ευρώ για το Standard με HD ποιότητα και παρακολούθηση από δύο συσκευές με ένα λογαριασμό, το Premium με 11.99 ευρώ με 4 συσκευές και παρακολούθηση σε ποιότητα 4K, ενώ με το πακέτο Ultra στα 14.99 παρέχεται ήχος πολύ υψηλής ποιότητας.

    Το πόσο πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει να αναλυθεί.

    Στο Netflix υπάρχουν διαθέσιμες 3775 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες πληρώνουμε 9.01 δολάρια το μήνα, τη στιγμή που στις Η.Π.Α υπάρχουν 5839 διαθέσιμες ταινίες και σειρές για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν 7.99 δολάρια το μήνα. Στην ουσία πληρώνουμε σχεδόν 54% περισσότερο για να παρακολουθούμε λιγότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με το κόστος ανά τίτλο στη βιβλιοθήκη του Netflix να φτάνει τα 0.00239 δολάρια, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πελάτες πληρώνουν 0.00137 δολάρια για κάθε διαθέσιμο τίτλο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles