13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Νέα 5G Qualcomm Chip στα περισσότερα smartphone προς το τέλος του 2019, αλλά όχι στα iPhone

    Σύμφωνα με τις φήμες, η Apple προβλέπεται πως θα περιμένει μέχρι τουλάχιστον τα μέσα του 2020 για να ξεκινήσει να εγκαθιστά τα νέα 5G modem στα iPhone της, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Qualcomm, τον Christiano Amon, «κάθε» Android συσκευή θα έχει κι από μια ναυαρχίδα όπου θα φέρει υποστήριξη για 5G, ξεκινώντας από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Αμερικής.

    Ο πρόεδρος της Qualcomm έκανε τις εξής δηλώσεις:

    By the holidays next year, every flagship handset — at least when it comes to those running Google’s Android software and using Qualcomm’s Snapdragon processor — will tap into 5G, said Qualcomm President Cristiano Amon.

    “When we get to exactly this time of year one year from now … we will see every [handset maker] on the Android ecosystem, their flagship across all US carriers will be a 5G device,” he told CNET in an interview Tuesday at Qualcomm’s Snapdragon Technology Summit in Hawaii. “Every Android vendor is working on 5G right now.”

    Όπως γνωρίζουμε, η Apple εμπλέκεται σε μια δικαστική διαμάχη με την Qualcomm για κάποιες ευρεσιτεχνίες, πράγμα το οποίο έκανε την Apple να στραφεί στην χρήση modem που κατασκευάζονται από την Intel. Σύμφωνα με φήμες, η Apple θα στραφεί στη χρήση των 8160/8161 5G modem για τα iPhone, αλλά αυτό το συγκεκριμένο Modem δε θα μπει σε μαζική παραγωγή το δεύτερο μισό του 2019, πράγμα που σημαίνει πως δε θα το δούμε σε κάποια συσκευή που θα κυκλοφορεί μέσα στο πρώτο μισό του 2020.

    Παρά την δικαστική διαμάχη που έχει η Apple με την Qualcomm, είναι σχεδόν σίγουρο πως δε θα στραφεί στην αγορά των Modem από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Κατά το παρελθόν η Apple έχει δείξει πως δεν υιοθετεί πάντα τις τελευταίες τεχνολογίες από την πρώτη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν, αλλά αναμένει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι μια συγκεκριμένη τεχνολογία να ωριμάσει. Εφόσον ωριμάσει σ’ ένα τέτοιο σημείο όπου θα μπορεί ν’ αποδώσει το maximum των δυνατοτήτων της, τότε θα την χρησιμοποιήσει κι η Apple.

    Επομένως, αναμένουμε να μην δούμε μέσα στο επόμενο έτος υποστήριξη 5G από την Apple, αλλά πιο σίγουρο είναι να την δούμε στο τέλος του 2020.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles