22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Νέα υπηρεσία ξεκλειδώνει το Activation Lock χαρακτηριστικό του iOS προς $150

    activation-lock-02

    Μια νέα υπηρεσία η οποία έγινε διαθέσιμη από την εταιρεία ChronicUnlocks προσφέρει σε χρήστες iPhone την δυνατότητα να αφαιρέσουν το Activation Lock της συσκευής του, ένα μέτρο ασφαλείας που η Apple εισήγαγε στο iOS 7.

    Με την εισαγωγή του Activation Lock η Apple θέλησε να αποθαρρύνει την κλοπή iOS συσκευών μιας και είναι πολύ δυσκολότερο για κάποιον που είτε βρήκε είτε έκλεψε μια συσκευή να την ξεκλειδώσει. Η υπηρεσία αυτή συνδέει την ενεργοποίηση της συσκευής με τον iCloud λογαριασμό τους χρήστη. Σίγουρα μια από τις καλύτερες κινήσεις της Apple για την καταπολέμηση κλοπών που σε μερικές χώρες είχε αποκτήσει πριν λίγο καιρό διαστάσεις μεγάλες.

    Πάρα αυτά υπάρχουν νόμιμη τρόποι που κάποιος θα ήθελε να ξεπεράσει το Activation Lock στην συσκευή του και να την ενεργοποιήσει εκ νέου ξεκλειδώνοντας της. Για παράδειγμα συσκευές που πωλούνται στην αγορά μεταχειρισμένων και για κακή τύχη κάποιον και αμέλεια των αρχικών ιδιοκτητών μπορεί να έρθουν με το Activation Lock ενεργοποιημένο. Για να μπορέσει ο νέος χρήστης να ξεκλειδώσει την συσκευή θα πρέπει να έχει πρόσβαση τις iCloud πληροφορίες του αρχικού κατόχου κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό. Επίσης υπάρχει περίπτωση κάποιος να ξεχάσει το Apple ID του. Η Apple σε αυτή την περίπτωση τονίζει χαρακτηριστικά:

    “Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας δεν μπορείτε να τον κάνετε reset, θα χάσετε πρόσβαση στο Apple ID σας και είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να ενεργοποιήσετε εκ νέου την συσκευή σας”

    Η νέα αυτή λοιπόν υπηρεσία υπόσχεται πως θα δώσει λύση στα παραπάνω νόμιμα προβλήματα των χρηστών. Η εταιρεία μάλιστα τονίζει πως συσκευές που θα βρεθούν σε Lost Mode δεν θα ξεκλειδωθούν. Η ερώτηση βέβαια παραμένει πως με ακρίβεια θα γνωρίζουν αν μια συσκευή είναι κλεμμένη ή όχι ειδικά αν ο αρχικός της κάτοχος έχει ξεχάσει να ενεργοποιήσει την παραπάνω επιλογή.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles