16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Μια πρώτη ματιά σε όλα τα υπέροχα νέα iOS προϊόντα!

    Όπως αναμέναμε, χτες, είχαμε μια πολύ χορταστική παρουσίαση, με την Apple να ανακοινώνει τα νέα iPhones, το σούπερ τζάμπο iPad Pro και την νέα καταπληκτική Apple TV! Τα νέα iPhone ενσωματώνουν την νέα τεχνολογία 3D Touch η οποία βασίζεται σε αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στο LCD backlight της συσκευής και μετράνε το βαθμό πίεσης που ασκεί ο χρήστης με το δάχτυλό του στην οθόνη και μαζί με την νέα taptic engine δημιουργούν μια ολοκαίνουρια εμπειρία χρήσης.

    Όπως το Force Touch στο Apple Watch, το 3D Touch εισάγει ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το UI του iPhone. Επονομαζόμενο ” Peak and Pop”, μια μικρή πίεση φέρνει μια “κλεφτή ματιά” / προεπισκόπηση σε mails, διευθύνσεις και φωτογραφίες και άλλα χωρίς να ανοίξει η αντίστοιχη εφαρμογή. Μια μεγαλύτερη πίεση στέλνει το περιεχόμενο στην αντίστοιχη εφαρμογή, π.χ. μια παρατεταμένη πίεση σε διεύθυνση θα ανοίξει την εφαρμογή των Χαρτών.

    Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει ο task manager και να αντικαταστήσει την διπλή πίεση στο Home button ώστε να δει ο χρήστης τις ανοικτές εφαρμογές του. Με το 3D Touch, οι χρήστες μπορούν να πιέζουν το δάχτυλό τους στην αριστερή πλευρά της οθόνης και να σύρουν ώστε να δουν τις ανοικτές εφαρμογές του.

    14205-9542-150909-iPad_Pro-HO-l

     

    Για πολλούς η πιο συναρπαστική αποκάλυψη του χτεσινού event είναι το τεραστίων διαστάσεων iPad Pro με 12,9″ οθόνη η οποία έχει 5.6 εκατ. pixels! πιο πολλά κι από το Retina Macbook Pro.

    Παίρνοντας  την σκυτάλη από την Microsoft,  η Apple λανσάρισε ένα αποσπώμενο Smart Keyboard για το νέο iPad Pro με μαλακή επίστρωση για να προστατεύει την μεγάλη οθόνη. Ένα ακόμη νέα αξεσουάρ που μας παρουσίασε χτες, είναι το Apple Pencil το οποίο είναι ευαίσθητο στην πίεση και στην κίνηση και έτσι μπορεί αναλόγως πως το κρατάει ο χρήστης να δημιουργεί πανέμορφα σχήματα.

    14205-9551-150909-Apple_TV-HO-l

    Τέλος, μετά από πολλά χρόνια η Apple αποφάσισε το χόμπυ της να το κάνει επιτέλους σοβαρό προϊόν και πιστεύουμε ότι άξιζε η αναμονή! Το νέο Apple TV έρχεται με τον πανίσχυρο Α8 επεξεργαστή, ανανεωμένη Siri που βρίσκει περιεχόμενο σε πολλές πλατφόρμες, με App Store και νέο χειριστήριο με touchpad και με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης,

    H νέα Siri για το Apple TV είναι πραγματικά μια καταπληκτική δουλειά που έκανε η ομάδα της Apple. Πέραν του ότι επιτέλους κάποιος κατασκευαστής (γιατί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που έχουν TV settop boxes) έλυσε το πρόβλημα του universal search, η Siri μπορεί να καταλάβει εντολές “φυσικής γλώσσας” και σύνθετου περιεχομένου. Για παράδειγμα όταν κάποιος βλέπει μια ταινία μπορεί να ρωτήσει την Siri “Τι ειπώθηκε μόλις τώρα;” και το Apple TV θα γυρίσει πίσω μερικά δευτερόλεπτα και θα ξαναπαίξει την σκηνή προσθέτοντας υπότιτλους. To χειριστήριο επίσης λειτουργεί και ως εργαλείο για παιχνίδια έχοντας γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

    H Apple θεωρεί οτι οι εφαρμογές είναι το μέλλον της τηλεόρασης και με ένα πλούσιο οικοσύστημα παρών καθώς και το νέο TV OS που θα έχουν στα χέρια τους οι developers, θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τις μελλοντικές πολιτικές. Το νέο Apple TV έρχεται τον Οκτώβρη στα 149$ στα 32GB και στα 199$ στα 64 GB.

    σχολιασμός στο φόρουμ
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles