20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Μαζική διαγραφή followers στο Instagram εξαιτίας άγνωστου σφάλματος

    Από ότι όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή το Instagram αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα εξαιτίας του οποίου αρκετοί δημοφιλείς λογαριασμοί χάσουν μαζικά ακολούθους. Το Instagram επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος και διερευνά το θέμα.

    Ο υπεύθυνος του επίσημου λογαριασμού του Instagram στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζουν πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε μερικούς λογαριασμούς. Το πρόβλημα αυτό προκαλεί μια αλλαγή στο νούμερο των ακολουθούν των λογαριασμών και το Instagram προσπαθεί αν το λύσει όσο πιο άμεσα γίνεται.

    Δημοφιλείς YouTuber, όπως ο James Charles και ο Zach Clayton οι οποίοι έχουν εκατομμύρια ακόλουθους στο κοινωνικό δίκτυο, έκαναν tweet εχθές το βράδυ σχετικά με το πρόβλημα αυτό. Επίσης, άλλοι λογαριασμοί διασημοτήτων, όπως η Ariana Grande και η Selena Gomez είδαν και αυτοί μείωση εκατομμυρίων στους ακολούθους τους.

    Μια αναφορά της Fast Company αρχικά υπονοούσε ότι το Instagram αφαίρεσε εκατομμύρια λογαριασμούς που θεώρησε ότι δεν ήταν αυθεντικοί. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία και προς στιγμήν είναι ακόμη θεωρίες. Ωστόσο, πολλές εταιρείες, όπως και το Instagram κάνουν σποραδικές διαγραφές spam ή ανενεργων λογαριασμών από την βάση δεδομένων τους.

    Το Instagram ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να αφαιρέσει ψεύτικα σχόλια, like, και follow από λογαριασμούς οι οποίοι χρησιμοποιούν εξωτερικές εφαρμογές για να αυξήσουν την δημοτικότητα τους. Για να το καταφέρουν αυτό, δημιούργησαν εργαλεία τα οποία θα αναγνωρίζουν αυτούς τους λογαριασμούς και θα αφαιρούν οποιαδήποτε μη αυθεντική δραστηριότητα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles