11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Θα προσπεράσει ο κόσμος το iPhone 7 εν αναμονή του επετειακού μοντέλου;

    iphone-7-concept-video

    Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές υπάρχει μια λογική στην αγορά ενός νέου iPhone κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι σε κάθε περίπτωση θα πάνε σε ένα κύκλο αναβάθμισης των 2 χρόνων και έτσι η μια μερίδα των καταναλωτών θα επιλέξει την σειρά 3-4-5-6-7 ενώ η άλλη μερίδα καταναλωτών θα αναβαθμίσει με βάση την S σειρά της Apple, 3GS-4S-5S-6S.

    Αυτή την χρονιά όμως ίσως έχουμε κάτι διαφορετικό που μπορεί να αλλάξει την παραπάνω ισορροπία.

    Οι περισσότερες φήμες που ακούμε για το iPhone 7 μοντέλο μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα έχουμε για πρώτη φορά ακόμη μια S αναβάθμιση. Αντί για κάποιο ανασχεδιασμό της συσκευής που είχαμε κάθε 2 χρόνια όλα τα mockups μας δείχνουν μια συσκευή που θα ακολουθήσει σχεδιαστικά τα iPhone 6, 6S.

    Οι διαφορές που ξέρουμε μέχρι και σήμερα μάλλον θα είναι οι γραμμές της κεραίας στο πίσω μέρος της συσκευής καθώς και ίσως η έλευση ενός νέου χρώματος του επονομαζόμενου και Space Black.

    Άλλες εξωτερικές αλλαγές θα είναι η αφαίρεση την 3.5 mm θύρας ακουστικών και οι νέες κάμερες στο πίσω μέρος των συσκευών με το iPhone 7 Plus για πρώτη φορά να ενσωματώνει ένα σύστημα διπλών φακών.

    iphone7

    Για να ολοκληρώσουμε το παζλ των αλλαγών ίσως έχουμε ένα Force Touch Home Button για πρώτη φορά και όχι ένα μηχανικό κεντρικό κουμπί κάτι που μπορεί να κάνει τις συσκευές να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο υγρό στοιχείο.

    Τέλος οι χωρητικότητες ίσως αλλάξουν και δούμε τις 32/64/256 GB.

    Όλα τα παραπάνω θα ήταν ένα πολύ καλό πακέτο για μια S αναβάθμιση με την μόνη διαφορά πως φέτος δεν ήταν η χρονιά κάτι τέτοιο. Επίσης ας είμαστε ειλικρινείς αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στην εξωτερική εμφάνιση της συσκευής τους και η αλήθεια είναι πως μετά από αρκετό καιρό βαριούνται αν έχουν κάτι που μοιάζει ίδιο.

    apple-iphone-7-renders11

    Ο αρκετά έγκυρος αναλυτής Ming-Chi Kuo ήταν ο πρώτος που ανέφερε πως το φετινό iPhone ίσως είναι ακόμη μια S αναβάθμιση.

    Σε κάθε περίπτωση βέβαια η Apple γνωρίζοντας πως αυτό ίσως έχε επίπτωση στις πωλήσεις να έχει κάποιο κρυφό χαρτί για τα iPhone 7 που δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Για παράδειγμα ακόμη και το σύστημα διπλών φακών που φημολογείται για το iPhone 7 Plus μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την εν λόγω συσκευή.

    Αν αναλογιστούμε λοιπόν πως όλα τα παραπάνω επαληθευτούν αλλά δεν δούμε κάτι άλλο αυτόματα γεννιέται το ερώτημα αν θα αξίζει κάποιος να αναβαθμίσει σε αυτή την συσκευή.

    Η απάντηση σε αυτό είναι κάτι πιο σύνθετο μιας και υπάρχουν ήδη φήμες για του χρόνου και για το επετειακό μοντέλο του iPhone που θα κλείσει τα 10 χρόνια ζωής.

    virtual-home-button

    Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως η Apple θέλει να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό για την 10τη επέτειο του iPhone και να παρουσιάσει ένα μοντέλο που πραγματικά θα ξεχωρίζει.

    Αυτός ίσως και ένας λόγος που το επερχόμενο iPhone 7 δεν θα έχει κάποιο σημαντικό ανασχεδιασμό για πρώτη φορά σε ένα κύκλο αναβάθμισης 2 ετών.

    Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone το περιέγραψε σαν μια επαναστατική συσκευή. Ίσως ο Tim Cook να θέλει να κάνει το ίδιο για το iPhone 8 που μπορεί να έχει και μια εντελώς νέα ονομασία που θα δείχνει το πόσο ιδιαίτερη συσκευή θα είναι.

    Έχουμε ακούσει ήδη φήμες για το πόσο επαναστατική θα μπορεί να είναι αυτή η συσκευή. Ίσως είναι η πρώτη συσκευή που δεν θα έχει πλαίσια – bezels και το Home Button αλλά και η FaceTime κάμερα θα έχουν ενσωματωθεί στην οθόνη της συσκευής. Οι φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για σκανάρισμα της ίριδας του ματιού.

    Επίσης αυτό το iPhone κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το πρώτο που θα φέρει μια AMOLED οθόνη λέγοντας αντίο στα IPS LCD πάνελ. Έτσι από την μια θα έχουμε μια απίστευτη οθόνη με μοναδική ευκρίνεια στα χρώματα ενώ από την άλλη θα έχει λιγότερες απαιτήσεις ενεργειακές. Αυτό σημαίνει πως η Apple θα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία της συσκευής και παράλληλα να την κάνει και πιο λεπτή.

    Υπάρχουν φήμες και για μια νέα γυάλινη πλάτη στα χνάρια του iPhone 4/4S.

    Μαζί με όλα τα παραπάνω σίγουρα θα έχουμε και κάποιο ή κάποια μεγάλα χαρακτηριστικά που δεν θα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση όπως για παράδειγμα έναν νέο τρόπο ασύρματης φόρτισης που δεν έχουμε δει ακόμη στην αγορά.

    Όπως μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε για πρώτη φορά υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός και αναμονή όχι τόσο για το iPhone 7 αλλά για το επόμενο μοντέλο που το έχουμε ονομάσει επετειακό και όχι άδικα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles