22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Θα γίνει το Apple Watch ο επόμενος ψηφιακός γιατρός σας;

    Apple_Oct_2014_4921-640x426

    Για μήνες είχαμε φήμες που ήθελαν την Apple να μας παρουσιάζει μια wearable συσκευή η οποία θα εστίαζε στην υγεία και θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες όπως η πρόγνωση ενός καρδιακού επεισόδιου, την ανάλυση του ιδρώτα και πολλά ακόμη.

    Στην πραγματικότητα το Apple Watch μοιάζει να είναι ένας σέξι fitness tracker με πολλές ακόμη υπηρεσίες αντί για μια ιατρική συσκευή. Ότι και να πει κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η πρώτης γενιάς τέτοια συσκευή από την εταιρεία και το πρώτο της βήμα.

    “Το θέμα υγείας μοιάζει ακόμη μακρινό” αναφέρει ο Bruce Tognazzini UI ειδικός και πρώην υπάλληλος της Apple. “Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στους αισθητήρες και φαίνεται πως θα δουλεύει πολύ ομαλά με το iPhone. Πιστεύω πως η Apple έχει μελετήσει και θα συνεχίσει να μελετάει τις δυνατότητες του στον τομέα υγείας.”

    Οι αισθητήρες και οι εφαρμογές έχουν την ικανότητα να καταμετρούν τα βήματα του χρήστη και να αρχειοθετούν προσφέροντας μια εικόνα της καθημερινής άσκησης του χρήστη. Πάρα αυτά στο κομμάτι της υγείας ακόμη έχουμε μέλλον. Το Apple Watch μπορεί να μετράει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη αλλά όχι κάτι παραπάνω.

    iwatch1

    Για την παραπάνω στάση της Apple υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

    “Η πλευρά της υγείας είναι πολύ πιο δύσκολή και δεν νομίζω σε καμιά περίπτωση πως η τεχνολογία των αισθητήρων είναι ακόμη τόσο ανεπτυγμένη σε αυτό τον τομέα” αναφέρει ο Tognazzini. “Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν έρευνες για την μέτρηση της πίεσης του αίματος και των ποσοστών ζάχαρης στο αίμα αλλά δεν είδαμε κάτι τέτοιο στο Apple Watch”

    Η προσπάθεια της Apple σε αυτή την κατηγορία γίνεται την στιγμή που όλο και περισσότεροι χρήστες έχουν εξοικειωθεί στην ιδέα και στην χρήση ενός fitness tracker αλλά πάρα αυτά οι πωλήσεις των smartwatch παραμένουν αυτή την στιγμή αναιμικές. Η Apple το γνωρίζει αυτό και το ρίχνει στην αγορά με την υποστήριξη του WatchKit και των HealthKit APIs έτσι ώστε να έχει ισχυρούς δεσμούς σαν συσκευή με το υπόλοιπο οικοσύστημα της.

    apple-watch-sport

    Ο τομές σωματικής άσκησης οδηγεί την δυνατότητες του Apple Watch με την συσκευή να μπορεί να υπολογίζει τα βήματα σας, την θερμίδες που κάψατε ενώ θα μπορεί να σας παρουσιάζει την καθημερινή σας κινητικότητα και άσκηση κρίνοντας σας παράλληλα.

    “Το Apple Watch φαίνεται να πετυχαίνει περισσότερα και να δίνει καλύτερη εμπειρία χρήσης από ότι η Fitbit” αναφέρει ο Abraham Farag, πρώην Senior Mechanical Engineer of Product Design της Apple.

    To πιο εντυπωσιακό είναι πως το Apple Watch θα μπορεί να μαθαίνει τον χρήστη και να του προτείνει διάφορους στόχους άσκησης κατά την διάρκεια της ημέρας.

    Σε ότι έχει να κάνει τώρα με περισσότερους και πιο ευαίσθητους αισθητήρες για μελλοντικές εκδόσεις του Apple Watch δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εταιρεία μπορεί να τα καταφέρει. Ήδη η Apple έχει επενδύσει πολλά τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτό και έχει προσλάβει πάρα πολλούς γνωστούς επιστήμονες.

    screen-shot-2014-09-09-at-19-34-06

    “Τα Fitbits, Pebbles και Samsung smartwatches θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στα δικά τους προϊόντα έτσι ώστε να συνεχίσουν να έχουν πωλήσεις απέναντι στο Apple Watch” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Abraham Farag.

    Εν κατακλείδι ένα είναι σίγουρο: O Tim Cook θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος μιας και το Apple Watch δεν απογοήτευσε ξέροντας παράλληλα πως η νέα συσκευή της Apple έκανε τον τομέα των wearables πιο ανταγωνιστικό από ποτέ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles